Written by: Handknijpers

Verstelbare handknijpers


Iedereen kent ze wel: de verstelbare handknijpers van (meestal) kunststof. Je vindt ze in allerlei soorten en maten op het internet. Dit type product is ideaal voor beginners of voor degenen die (nog) niet bekend zijn met handtraining. Voor een bedrag tussen de 15-20 euro heb je al een fatsoenlijke handknijper in je handen.

zwarte verstelbare handknijper in hand

De verstelbare handknijpers beschikken vaak over een anti-slip zone met ribbels op de handvatten, zodat de knijphalters niet snel uit je handen glijden. Daarnaast beschikken ze vaak over een draaiknop voor het scharnier. Hiermee kun je de weerstand gemakkelijk verstellen.

De weerstand kan erg verschillen per verstelbare handknijper. De meeste beginnen vanaf 5 kilogram en kunnen oplopen tot 60 kilogram. Hoe verder je de veer verplaatst naar voren, hoe meer weerstand de knijper levert. Wanneer je van plan bent om 40 kilogram of meer te knijpen, is het handiger om over te stappen naar een professionele handknijper, zoals de Gouden Grip handknijpers. De professionele handknijpers zijn gemaakt van sterkere materiaalsoorten en ligger beter in je hand.

Wat is het verschil tussen de verstelbare handknijpers?

De meest bekende handknijpers in Nederland zijn misschien wel die van Tunturi. Echter verschillen deze verstelbare handtrainers niet van de andere merken, op de kleuren na. Er zijn ook varianten op de markt met een ingebouwde teller. Dit kan erg handig zijn, wanneer je veel herhalingen maakt en je puur op de uitvoering wilt focussen.

Is het het waard om een verstelbare handtrainer te kopen?

Dit ligt aan het doel dat je voor ogen hebt. De verstelbare handtrainers zijn ideaal voor beginners die langzaam weerstand willen opbouwen. Ze worden vaak verkocht in paren, waardoor je twee handen tegelijk kunt trainen. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en relatief gezien klein. Uitermate geschikt om mee te nemen op reis of op je werk.

De verstelbare handknijpers zijn veelzijdig en toegankelijk. Het zijn niet de meest geavanceerde of duurzame knijpers, maar ze klaren de klus tot een redelijk niveau. Als je dus redelijk serieus bent en graag een budget item wilt, dan zijn de verstelbare handtrainers geschikt voor jou.

Voordelen van verstelbare handknijpers

  • Betaalbaar
  • Ergonomisch ontworpen
  • Aanpasbaar naar jouw behoefte en niveau
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Laag instapniveau
  • Zowel voor links- als rechtshandigen

Nadelen van verstelbare handknijpers

  • De rubberen kussentjes kunnen snel verslijten

Waar koop je een verstelbare handknijper?

Op het internet word je overladen met de talloze opties als het gaat om verstelbare handknijpers. Jammer genoeg zijn er ook veel goedkope varianten die snel kapot gaan. Dat maakt de keuze soms erg lastig. De verstelbare handgrippers van Tunturi zijn zeer betrouwbaar. Hieronder hebben wij nog andere betrouwbare modellen opgesomd:

  1. Todri handknijper (enkel tot 60 kg)
  2. Tunturi handknijper met ingebouwde teller (tot 60 kg)
  3. Verstelbare handknijper set (2 stuks) (tot 60 kg)