Written by: Handknijpers

GD Iron Grip 80


Dé must have voor iedere sporter. De GD Grips zijn een van de eerste verstelbare handknijpers. Tevens is het een van de meest verkochte verstelbare grippers op de markt. De GD Iron Grip 80 is de lichtste variant van de gehele productie. Een iets zwaarder model is de GD Iron Grip 90. Het grootste voordeel van de GD Iron Grip 80 zijn de 12 verschillende weerstandsniveaus die je in één gripper hebt. Dit komt door de bijgeleverde verlengstukken die het iets gemakkelijker maken dan de standaard 6 weerstandsniveaus. De bijgeleverde opzetstukken zijn daarmee ideale tussenstations.

De GD Iron Grip 80 is geschikt voor de gemiddelde tot bovengemiddelde sporter. Wanneer je al een tijdje in de sportschool traint, zoek je ongetwijfeld naar meer uitdaging. De GD Iron Grip 80 biedt uitkomst om betere sportprestaties te leveren. De goedkope plastic handknijpers zul je niet meer nodig hebben.

Kwaliteit van de GD Iron Grip 80

De gripper ligt comfortabel in je handen door de scherpe kartelingen. Bijkomstig voordeel is dat de as van de gripper niet draait, zoals bij de meeste handknijpers wel het geval is. De druk die uitgeoefend wordt, staat dus altijd lijnrecht tegenover elkaar. Deze constructie zorgt daarmee voor extra gemak bij het gebruik.

Veel handknijpers maken een piepend geluid. Bij de GD Iron Grip 80 is dat niet het geval. De krachtige rode veer is geluidloos. Je kunt de gripper dus gemakkelijk meenemen naar je werk of de bibliotheek zonder dat je anderen stoort.

Voordelen van de GD Iron Grip 80

  • Scherp gekartelde handvatten
  • Zowel voor links- als rechtshandigen
  • Verschillende weerstandsniveaus
  • Zeer duurzaam
  • Geleverd met verlengstukken
  • Maakt geen geluid

Nadelen van de GD Iron Grip 80

  • Handvatten raken elkaar niet volledig
  • Gemiddeld tot hoog instapsniveau

Verschillende weerstandsniveaus van de GD Iron Grip 80

Of je nu een topsporter bent of niet, het maakt niet veel uit met de GD Iron Grip 80. Het laagste weerstandsniveau is 25 kilogram en het hoogste 80 kilogram. Je kunt de gripper dus aanpassen aan het niveau dat bij je past en het biedt zo nog genoeg uitdaging.

WeerstandsniveauKilogramIndicatie
125 kg (55.1 lb.)Dit is de lichtste stand van de gripper en ideaal voor beginners of om op te warmen.
236 kg (79.4 lb.)Stand 2 wordt al serieuzer, maar wordt door de meesten gemakkelijk gesloten.
347 kg (103.6 lb.)Niveau 3 biedt voor de gemiddelde sporter al genoeg uitdaging.
458 kg (127.9 lb.)Niveau 4 is voor de bekwame sportman.
569 kg (152.1 lb.)Stand 5 is een niveau dat je bijna niet kunt sluiten zonder specifieke training.
680 kg (176.4 lb.)Niveau 6 is de zwaarste stand van de GD Iron Grip 80. Het vereist specifieke training om deze te kunnen sluiten. Een knijpkracht van 80 kilogram is bovengemiddeld.

Is de GD Iron Grip 80 het waard om te kopen?

De verstelbare Grip 80 is met een prijs van ongeveer 70 euro het meer dan waard. De opzetstukken zijn ideaal om verschillende niveaus te overbruggen. Verder ligt de GD Iron Grip 80 fijn in je handen, doordat de poten recht tegenover elkaar staan. Eigenlijk is deze gripper een must voor elke fanatieke sporter. Je hebt van deze gripper levenslang profijt dankzij de goede kwaliteit aan materialen.

Let goed op bij het bestellen! Er is namelijk ook een oudere variant op de markt die niet van opzetstukken voorzien is. Je kunt het beste de GD Iron Grip 80 hier bestellen.

Conclusie

Ik had eerst de Captains of Crush No 1 gekocht, maar die bleek nog iets te zwaar voor mij. Ik stapte tijdelijk even over naar de GD Iron Grip 80, aangezien die lichter en verstelbaar is. Het handige aan deze ijzeren handknijper zijn de verlengstukken. Dit zorgt voor een extra hefboomwerking, waardoor je verschillende niveaus makkelijker kunt overbruggen. Verder heb je ook echt het gevoel dat je een stevige handknijper in je handen hebt. De plastic varianten gaan toch wel heel snel kapot. Na inmiddels vijf jaar heb ik nog steeds profijt van de Grip 80. Het geld heb ik er dus ondertussen wel uitgehaald.

Productspecificaties van de GD Iron Grip 80

Fabrikant:GD Industries
Materiaal:Aluminium
Weerstand:25 kg tot 80 kg
Gewicht:0,7 kg
Dikte van de handgrepen:19 mm
Lengte van de handgrepen:95 mm
Lengte van de handgrepen inclusief verlengstukken:120 mm
Afstand tussen de handgrepen:58 mm
Afstand tussen de handgrepen inclusief verlengstukken:67 mm
Te koop bij:Amazon

Alternatieven voor de GD Iron Grip 80: