Written by: Handknijpers

Captains of Crush


Wil je het serieus aanpakken en een maximale grip ontwikkelen? Dan kom je als snel terecht bij deze bad boys. De Captains of Crush grippers zijn de meest bekende handknijpers. De Captains of Crush (ook wel CoC-grippers) staat bekend om zijn hoogwaardige materialen. Vroeger werden ze al veel gebruikt in sporten waarbij krachtige onderarmen essentieel zijn. Tegenwoordig zijn de Captains of Crush handknijpers ook steeds meer bekend bij de gemiddelde sporter. Deze grippers zijn ideaal voor sporten, als wandklimmen, powerliften, judo, calisthenics en worstelen.

captains of crush no 1 zilver

De CoC-grippers bestaan uit aluminium uit de vliegtuigindustrie en gaan daardoor langer mee dan andere handknijpers. Door de scherpe karteling ligt de Captains of Crush goed in je handen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de gripper uit je handen springt. Verder zijn ze voorzien van GR8-veren, die je alleen terugvindt bij CoC-grippers en IMTUG’s. De Captains of Crush handknijpers onderscheiden zich door de uitstekende kwaliteit, uitdaging en de vele weerstandsniveaus.

Welke Captains of Crush past bij mij?

Er zijn maar liefst 11 verschillende grippers verkrijgbaar. Geschikt voor wanneer je net begint, terugkomt van een blessure of het uiterste uit je knijpkracht wilt halen.

GripperKilogramIndicatie: 
Guide27,2 kgDe Guide is de lichtste gripper in de serie Captains of Crush. Deze gripper wordt voornamelijk gebruikt bij de warming-up. Met deze gripper kan je dan ook veel herhalingen maken.
Sport36,3 kgGeschikt voor beginners of als je herstellende bent van een blessure. Deze gripper wordt ook vaak gebruikt voor een warming-up.
Trainer45,4 kgDe Trainer is geschikt voor beginners die voor echte worksets gaan. Voor een gemiddelde sporter kan dit al een echte uitdaging zijn.
No 0.554,4 kgDe No 0.5 is een tussenstap voor de No 1. Kan je met deze gripper meer dan 3 sets van 10 herhalingen maken, dan is het tijd voor de No 1.
No 163,5 kgDe No 1 is een gripper die je doorgaans niet kunt sluiten zonder specifieke training. Indien je deze knijper kunt sluiten, beschik je over een knijpkracht van ongeveer 63,5 kilogram. Dat is bovengemiddeld. Als je aan krachttraining doet, is dit het streven waard.
No 1.576 kgDe No 1.5 is wederom een echte tussenstap om je klaar te maken voor de No 2.
No 288,5 kgWanneer je No 2 kunt sluiten, kan je met trots zeggen dat je een sterke grip hebt. Deze gripper is bijna niet te sluiten zonder specifieke training. Een knijpkracht van 88,5 kilogram is ideaal wanneer je een sport beoefent waarbij knijpkracht van groot belang is.
No 2.5107,7 kgDe No 2.5 is een echte must wanneer je gaat voor de No 3. Dit is voor een zeer gevorderde sporter.
No 3127 kgBen je al jaren bezig met specifieke griptraining? De No 3 is bijna niet te sluiten door de meeste krachtsporters die aan wedstrijden meedoen. Op het internet vind je talloze filmpjes van getrainde powerlifters en bodybuilders die een poging wagen om deze Captains of Crush No 3 te sluiten.
No 3.5146,3 kgJe hebt een knijpkracht van ongeveer 146,3 kilogram nodig om deze gripper te sluiten. De meesten krijgen deze knijper niet in beweging. Er zijn maar weinigen op de wereld die de No 3.5 hebben gesloten.
No 4165,5 kgDe No 4 is de ultieme eindbaas van de Captains of Crush grippers. Wereldwijd hebben maar een aantal mensen deze gripper kunnen sluiten. De kans dat je deze gripper sluit is zeer klein.

De serie van Captains of Crush heeft voor ieder niveau een goede gripper. Kies een gripper altijd zorgvuldig en sla geen gripper onnodig over. Voor een gemiddelde sporter is de Sporter ideaal. Wanneer je voor de Sporter gaat, zorg dan dat je over de Guide beschikt om de warming-up mee te verzorgen. Indien je fanatiek sport, is het sluiten van de No 1 het streven waard. Je zult zien dat het jouw knijpkracht enorm veel voordelen oplevert. Wanneer je veel sport en aan specifieke handtraining doet, dan is de No 2 wat meer voor jou.

Onderschat de Captains of Crush niet! Zorg altijd dat je eerst je onderarmen goed opwarmt voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met een zwaardere gripper. De Captains of Crush handtrainers gaan gepaard met diverse oefeningen om het maximale uit jouw knijpkracht te halen. Als je al een lange tijd aan krachttraining doet, wil dat niet meteen zeggen dat je de No 2 of No 3 ook kunt sluiten. Het vereist specifieke training om de CoC-grippers te sluiten. Je moet het echt zien als een tool waarmee je geleidelijk je handkracht kunt opbouwen tot een extreem niveau.

Voordelen van de Captains of Crush

  • Klassieke handknijper met een verhaal
  • Scherp gekartelde handvatten
  • Zeer duurzaam
  • Hoge kwaliteit aan materialen
  • Optie voor certificering
  • Levenslange garantie bij de fabrikant

Nadelen van de Captaints of Crush

  • Ontworpen voor de rechterhand (trainen met de linkerhand is wel mogelijk)
  • Eén weerstandsniveau per CoC

Captains of Crush certificatie

Lukt het jou om No 3 te sluiten? Dan kun je je laten certificeren bij IronMind (vrouwen vanaf No 2). Indien je voldoet aan de regels en de gripper onder de juiste omstandigheden sluit, kom je op de lijst van IronMind. Sinds 1991 zijn ongeveer 300 mensen die gecertificeerd zijn voor de No 3. Bij de No 4 zijn dat er slechts 5. De laatste persoon die No 4 heeft kunnen sluiten onder officiële omstandigheden is de Zweed Magnus Samuelsson in 2004.

Captains of Crush kopen?

Ben je van plan om jouw knijpkracht te verbeteren? Met de Captains of Crush zit je altijd goed. De grippers zijn van uitstekende kwaliteit en hebben vele weerstandsniveaus. Daarnaast heb je een levenslange garantie op de grippers. Zorg altijd dat je over 3 verschillende weerstanden beschikt: een lichte variant om de warming-up mee te verzorgen, een om de echte worksets (3-5 sets x 8-12 reps) mee te doen en een gripper die je (nog) net niet kunt sluiten. Een selectie aan verschillende grippers zorgt voor een gevarieerd trainingsprogramma. Overigens is het erg moeilijk om progressief te trainen wanneer je slechts 1 Captains of Crush hebt.

Je kunt op verschillende plekken de Captains of Crush kopen. De juiste Captains of Crush kun je gemakkelijk bij bol.com bestellen. Wil je je nog meer verdiepen in de CoC-grippers? Er is een boek beschikbaar over de geschiedenis van Captains of Crush, basistechnieken en specifieke trainingen. Voor een klein bedrag kom je ontzettend veel te weten. 

Conclusie

Wanneer je de Captains of Crush in je handen hebt, voel je meteen de kwaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de veren zullen springen of iets dergelijks. Ik kan me wel voorstellen dat de ruwe karteling niet voor iedereen fijn is. Echter zijn dit wel de juiste handknijpers voor de fanatieke sporter. Over het algemeen zijn de Captains of Crush niet de goedkoopste, maar ze gaan wel ontzettend lang mee. Mijn eerste CoC-gripper kocht ik 15 jaar geleden en tot op de dag van vandaag wordt die nog steeds gebruikt. 

Zoek je een alternatief voor de CoC-grippers? Dan kun je de Gouden Grip handknijpers checken. 

Alternatieven voor de CoC-grippers: