Handknijpers

Vrijwel elke sport vereist gripkracht, zoals rotsklimmen, tennis, hockey, bodybuilding, CrossFit en zo kunnen we nog wel doorgaan. Handknijpers worden voornamelijk gebruikt om de knijpkracht te vergroten in je handen. Dit handig apparaatje zorgt ervoor dat je gehele arm wordt versterkt. Zowel de spieren in je handen als onderarmen, maar ook je bovenarmen worden voor een gedeelte meegenomen. Een sterke grip kan voor iedere sporten zorgen voor betere sportprestaties. Echter is griptraining een van de meest verwaarloosde onderdeel in trainingen van sporters (onterecht!).

Fanatieke sporters beschikken vaak over een specifieke trainingsprogramma. Daar ligt de focus op de borst, benen, schouders en rug. Echter komt het trainen van de onderarmen, of eigenlijk knijpkracht nergens terug. Dit klinkt niet erg logisch, aangezien grip strength nodig is voor bijna alle oefeningen. De spieren worden inderdaad aangesproken wanneer je bepaalde oefeningen doet. Echter kan je veel meer uit je training halen door ook je knijpkracht specifiek te trainen.

Wat zijn de voordelen van een handknijper?

Ondanks het kleine formaat van de handknijpers, zijn ze behoorlijk efficiënt en effectief. Daarnaast zijn ze gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken. Het gebruik van een goede handknijper heeft de volgende voordelen:

 • Verbetering van de uitverhoudingsvermogen
 • Betere spierkracht in de onderarmen
 • Makkelijk mee te nemen
 • Sterkere grip strength

Wat voor soort handknijpers zijn er?

Om jouw knijpkracht te vergroten aan de hand van handknijpers, zijn er verschillende opties. Op de markt zijn ontzettend veel soorten handknijpers beschikbaar. Ieder merk heeft weer verschillende kenmerken en ontwerpen. Wij hebben voor jou de beste mogelijkheden geanalyseerd. Hieronder vind je verschillende handknijpers met reviews. Indien je nog een handknijper mist, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Wat zijn de beste handknijpers?

Ben je op zoek naar de beste handknijpers? Hieronder hebben wij een overzicht opgenomen van de beste handgrippers op de markt.

 1. Gouden Grip handknijpers
 2. GD Iron Grip 80
 3. Captains of Crush
 4. Verstelbare handknijpers
 5. Gripmasters

Hoe kies je de beste handknijper?

Als je van plan bent om een handknijper aan te schaffen, zijn er enkele dingen waarmee je rekening moet houden in je beslissing:

 • Verstelbaar of vast. Met de verstelbare handknijper kun je het weerstandniveau aanpassen naar jouw behoefte. De vaste handknijpers zijn vaak van betere kwaliteit en kunnen meer bieden als het gaat om weerstand.
 • Alleen de vingers of de hele hand. De meeste handknijpers trainen al de vingers tegelijk. Echter kan je ook de nadruk leggen op individuele vingers. Erg handig en functioneel wanneer je piano of gitaar speelt.
 • Verschillende weerstandniveaus. Er zijn diverse handknijpers voor verschillende niveaus. De ene heeft baat bij een lichtere handknijper, de ander is gevorderd en heeft meer uitdaging nodig.
 • Budget. De prijzen van de handknijpers kunnen nog al verschillen. De betaalbare exemplaren zijn vaak de knijpers van kunststof. Indien je handtraining wat serieuzer aanpakt, kom je al snel bij die iets duurdere en professionelere handknijpers.

Gouden Grip handknijper

Written by:

Ben je fanatiek bezig met het trainen van je grip? Je bent wellicht al bekend met de Captains of Crush en Heavy Grip grippers. Sinds enkele...

Read More

Verstelbare handknijpers

Written by:

Iedereen kent ze wel: de verstelbare handknijpers van (meestal) kunststof. Je vindt ze in allerlei soorten en maten op het internet. Dit...

Read More

Gripmasters

Written by:

Voor activiteiten, als (wand)klimmen, piano of gitaar spelen kan het trainen van individuele vinger van cruciaal belang zijn. De meeste...

Read More

Captains of Crush

Written by:

Wil je het serieus aanpakken en een maximale grip ontwikkelen? Dan kom je als snel terecht bij deze bad boys. De Captains of Crush grippers...

Read More

GD Iron Grip 80

Written by:

Dé must have voor iedere sporter. De GD Grips zijn een van de eerste verstelbare handknijpers. Tevens is het een van de meest verkochte...

Read More