Fat Gripz


Trainingen met Fat Gripz zijn de laatste tijd ontzettend populair geworden. In de sportschool zie je steeds meer mensen trainen met een (vaak) blauwe Fat Gripz. Maar waaraan verdient het zijn populariteit?

Het probleem is vaak dat sportscholen geen dikke barbells of pull up bars hebben. Maar voor een klein bedrag kun je de twee rubberen stukken in je sporttas gooien en je grip naar een hoger niveau tillen.

alle fat gripz soorten in verschillende kleuren

Hoe werkt een Fat Gripz?

Fat Gripz bestaat uit een stuk hard rubber dat je gemakkelijk op elke halterstang of dumbbell kan plaatsen. De dikte van de stang wordt hiermee vergroot. Dit zorgt voor meer spanning op de spieren, aangezien de spieren veel meer aan het werk worden gezet om de stang vast te kunnen houden.

fat gripz op een dumbbell voor extra knijpkracht

“Na een set voel je je onderarmen meteen exploderen”

Toen ik net begon met de Fat Gripz Original, was het even wennen. Eigenlijk merkte ik meteen hoe zwak mijn grip en onderarmen waren. Na een maand merkte ik al voorruitgang in elke oefening waarvoor ik mijn handen nodig heb.

Ik heb niet alleen mijn knijpkracht zien toenemen, maar ook de grootte van mijn onderarmen. De onderarmen worden vaak niet (specifiek) meegenomen in trainingsschema’s. Je krijgt daarmee dezelfde situatie als chicken legs, alleen dan voor je armen: grote bovenarmen, maar satéprikkers aan de onderkant. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Als je met de Fat Gripz Original of Fat Gripz Extreme aan de slag gaat, zal je gedwongen het aantal herhalingen of het gewicht moeten reduceren. Zonder Fat Gripz kon ik ongeveer 20 herhalingen aan mijn pull up bar thuis doen. Toen ik de Fat Gripz Original gebruikte, waren dit er nog maar maximaal 10. Na een set voel je je onderarmen meteen exploderen.

Je zult al snel positieve effecten merken bij het gebruik. Dit betekent absoluut NIET dat je het voor elke training moet gebruiken. Dit zal namelijk leiden tot overtraining van je onderarmen. Na het trainen zal je geen pen meer vast kunnen pakken. Je kunt ze het beste gebruiken wanneer je je armen traint. Varieer het gebruik van de Fat Gripz door ze elke week voor een andere oefening te gebruiken. Dit leidt uiteindelijk tot het beste resultaat.

Fat Gripz voordelen

  • Gemaakt van een stevig materiaal
  • Past op elke stang in de sportschool
  • Zeer effectief
  • Door de schuine afwerking van de uiteinden, kan je ze ook gebruiken op een curlstang (EZ-bar).

Fat Gripz nadelen

  • Ze kunnen glad gaan aanvoelen bij veel zweet (daarentegen helpt krijt)

De Fat Gripz Original en Extreme

De Fat Gripz heeft officieel drie verschillende maten. De meest gekochte varianten zijn de blauwe (Original) en rode (Extreme). De Fat Gripz Extreme is met een diameter van 76 mm groter dan de Fat Gripz Original (57 mm). Voor de meeste sporters voldoet de Fat Gripz Original. De Extreme komt pas in het spel, wanneer je al veel ervaring hebt met de Original of wanneer je echt grote handen (+21 cm (vanaf de pols tot vingertop)) hebt.

De prijs van de Fat Gripz lijkt misschien een beetje hoog voor een stuk rubber, maar ze breiden je trainingsmogelijkheden ontzettend uit. Ze voelen goed en gaan ontzettend lang mee. Het is een eenmalige investering waar je veel voor terugkrijgt. Uiteindelijk ben je veel goedkoper uit ten opzichte van fat bars of fat dumbells.

Mijn conclusie over Fat Gripz

De Fat Gripz is één van de meest effectieve tools die ik ooit heb gebruikt. Dit moet eigenlijk de standaard uitrusting in je sporttas zijn. Het gebruik is simpel en gemakkelijk. Ze passen op vrijwel elke halter en het resultaat is al binnen enkele weken zichtbaar. Een echte aanrader voor iedere sporter.

Productspecificaties

Fat Gripz Original kenmerken

Gewicht572 g
Diameter5,7 cm
KleurBlauw
MateriaalRubber
Te koop bij:bol.com

Fat Gripz Extreme kenmerken

Gewicht725 g
Diameter7,6 cm
KleurRood
MateriaalRubber
Te koop bij:Amazon

Bekijk ook:

Comments are closed.