Written by: Blog

Welke dumbbell set kan je het beste kopen?


Ben je van plan om thuis aan de bak te gaan? Dan heb je uiteraard de juiste materialen nodig. Met je eigen lichaamsgewicht kan je al heel wat doen, maar met een dumbbell set kan je veel meer variatie en uitdaging aan je training toevoegen. Ben je benieuwd met welke dumbbells je moet beginnen? Of welke dumbbell set je het beste kan kopen? In dit artikel hebben we de beste dumbbell sets op een rijtje gezet in verschillende categorieën.

Verstelbare dumbbell set

De verstelbare dumbbell set van Focuss Fitness is de ideale halterset om mee te trainen. Er zit een makkelijk draaisysteem op, waardoor je de verschillende halterschijven simpel erop of eraf kan doen. De meegeleverde gewichten zijn gevuld met zand en omringd met kunststof, zodat de kans op beschadigingen aan je vloer erg klein is.

Je krijgt in totaal 20 halterschijven die bij elkaar 30 kilogram zijn. Met dit groot aantal schijven kan je het gewicht dus makkelijk afwisselen als je wat zwaarder of juist lichter wil trainen. Je hebt dus veel opties qua gewichtskeuze. Je kunt deze dumbbell het beste bij bol.com kopen.

verstelbare dumbbell set van 30 kg

Dumbbell set van gietijzer

De gietijzeren dumbbells zijn een van de meest voorkomende dumbbells. Ze zijn relatief gezien goedkoper dan de andere varianten. Ben je van plan om je ijzeren halters na iedere oefening rustig op de grond te leggen, dan kan je gerust een gietijzeren dumbbell set kopen.

De gietijzeren dumbbells van Domyo zijn ideaal om mee te beginnen. Het totaalgewicht is 20 kilogram en de haltersluitingen zijn met klemmetjes. Je bent dus minder tijd kwijt aan het vastmaken van de halterschijven dan bijvoorbeeld de traditionele halters met draaisystemen.

Dumbbell set met klemmetjes in het zwart

Dumbbell met koffer

Ben je vaak onderweg voor je werk? Of reis je veel en wil je toch op elke plek kunnen trainen? Een dumbbell set met koffer is dan wat voor jou. Het totale gewicht is vaak niet zo zwaar als bij de losse halters, maar je kan natuurlijk veel meer doen dan zonder gewichten.

De halter van XQ Max wordt inclusief een koffer aangeboden. De koffer bevat 4 halterschijven met een totaalgewicht van 10 kilogram. Het koffertje is lekker compact, zodat je het makkelijk overal naartoe kan nemen. Bekijk de koffer met dumbbell hier.

Dumbbell set in koffer van 10 kg in het zwart

Dumbbell set met opbergrek

Zoek je geschikte dumbbells om mee te beginnen? En wil je ze makkelijk kunnen opbergen? De dumbbell set van het merk Tunturi zijn erg populair bij de vrouwen. Je krijgt in totaal 6 dumbbells van 1 tot en met 3 kilogram. Tevens krijg je een handig opbergrek, zodat je alle dumbbells makkelijk weer kunt stallen.

Als vrouw hoef je je geen zorgen te maken om eelt op je handen. De dumbbells zijn namelijk niet van scherpe kartelingen voorzien. Ze liggen dus lekker fijn in je handen en op de grond kunnen ze niet wegrollen dankzij de 6 hoekige vorm van de halter.

Tunturi dumbbell set met opbergrek in het zwart

Opbergrek voor je dumbbells

Ben je het zat om elke keer de schijven van je dumbbells te verwisselen? Of laat je je verschillende dumbbells overal slingeren? Dan is een professionele dumbbell rek misschien wat voor jou. Met een dumbbell rack haal je de sportschool naar huis.

Gorilla Sports biedt een mooi rek voor je dumbbells aan. Op dit rek kan je 20 universele dumbbells (stang vanaf 12,5 cm) kwijt. Tegenwoordig worden bijna alle dumbbells met dit formaat gemaakt. Check voor de zekerheid de lengte van het handvat, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Check hier om het rek voor je dumbbells te bekijken.

Gorilla Sports professionele dumbbell rek in het zwart

Bekijk ook: