Written by: Blog

Verstelbare dumbbells: de beste dumbbells voor thuis!


Ben je van plan om thuis aan de bak te gaan? Dan heb je uiteraard de juiste materialen nodig. Met je eigen lichaamsgewicht kan je al heel wat doen, maar met een dumbbell set kan je veel meer variatie en uitdaging aan je training toevoegen.

Ben je benieuwd met welke dumbbells je moet beginnen? Of welke dumbbell set je het beste kan kopen? In dit artikel hebben we de beste dumbbell sets op een rijtje gezet in verschillende categorieën.

Top 3 dumbbell sets

Laten we meteen beginnen met onze top 3 verstelbare halters.

  1. Tunturi
  2. Bruinstra Sports
  3. QX Max

Verstelbare dumbbell set van Tunturi

De verstelbare dumbbell set van Tunturi is het beste beoordeeld door gebruikers. Er zit een makkelijk draaisysteem op, waardoor je de verschillende halterschijven simpel erop of eraf kan doen. De draaidoppen kan je tevens erg strak aandraaien, zodat je veilig je workout kan doen.

De 6 meegeleverde halterschijven zijn van gietijzer en gaan niet zomaar kapot. Dit gebeurt namelijk sneller met dumbbells van kunststof. De verstelbare dumbbell van Tunturi beschikt overigens over een antislip handvat. Deze is stevig en ligt lekker in je handen door de fijne karteling.

Met het groot aantal schijven kan je het gewicht dus makkelijk afwisselen als je wat zwaarder of juist lichter wil trainen. Je hebt dus veel opties qua gewichtskeuze. Je kunt deze dumbbell het beste bij bol.com kopen.

verstelbare dumbbell set van 20 kg

Dumbbell set met halterstang

Een dumbbell set en halterstang in één is vrij nieuw op de markt. Zo kan je losse dumbbells vastmaken aan een halterstang. Met dit product heb je nog veel meer mogelijkheden om thuis te trainen dan de klassieke verstelbare dumbbell sets.

Wij hebben diverse sets getest, omdat we erg benieuwd waren naar dit vrij nieuw product. Wij raden de dumbbell set met halterstang van Bruinstra Sports aan. Deze wordt door vele goed beoordeeld en doet wat het moet doen. De draaischroeven gaan er makkelijk op en zijn stevig aan te draaien. Ook de bevestiging van de dumbbells op de halterstang gaat soepel en voelt vertrouwd en stevig aan. Zo kan je gemakkelijk barbell curls en rows doen.

Wij hebben de varianten van 25 kilogram getest, maar er zijn uiteraard producten met meer gewicht.

dumbbell set met halterstang

Dumbbell met koffer

Ben je vaak onderweg voor je werk? Of reis je veel en wil je toch op elke plek kunnen trainen? Een dumbbell set met koffer is dan misschien wat voor jou. Het totale gewicht is vaak niet zo zwaar als bij de losse halters, maar je kan natuurlijk veel meer doen dan zonder gewichten.

De halter van XQ Max wordt inclusief een koffer aangeboden. De koffer bevat 4 halterschijven met een totaalgewicht van 10 kilogram. Het koffertje is lekker compact, zodat je het makkelijk overal naartoe kan nemen. Bekijk de koffer met dumbbell hier.

Dumbbell set in koffer van 10 kg in het zwart

Dumbbell set met opbergrek

Zoek je geschikte dumbbells om mee te beginnen? En wil je ze makkelijk kunnen opbergen? De dumbbell set van het merk Tunturi zijn erg populair onder de vrouwen. Je krijgt in totaal 6 dumbbells van 1 tot en met 3 kilogram. Tevens krijg je een handig opbergrek, zodat je alle dumbbells makkelijk weer kunt stallen.

Als vrouw hoef je je geen zorgen te maken voor eelt op je handen. De dumbbells zijn namelijk niet van scherpe kartelingen voorzien. Ze liggen dus lekker fijn in je handen en op de grond kunnen ze niet wegrollen dankzij de 6 hoekige vorm van de halter.

Tunturi dumbbell set met opbergrek in het zwart

Opbergrek voor je dumbbells

Ben je het zat om elke keer de schijven van je dumbbells te verwisselen? Of laat je je verschillende dumbbells overal slingeren? Dan is een professioneel dumbbell rek misschien wat voor jou. Met een dumbbell rek haal je de sportschool in huis.

Gorilla Sports biedt een mooi rek voor al je dumbbells aan. Op dit rek kan je 20 universele dumbbells (stang vanaf 12,5 cm) kwijt. Tegenwoordig worden bijna alle dumbbells van dit formaat gemaakt. Check voor de zekerheid de lengte van het handvat, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Check hier om het rek voor je dumbbells te bekijken. Let op! Het rek wordt geleverd zonder dumbbells.

Gorilla Sports professionele dumbbell rek in het zwart

Extra tip: houd de kortingsacties van Gorilla Sports in de gaten. Elke week zijn er aanbiedingen!

Waar moet je op letten bij het kopen van dumbells voor thuis?

Met de hoeveelheid aan diverse dumbbells is het lastig een keuze te maken. Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een dumbbell? Er zijn 4 belangrijke punten om rekening mee te houden.

Verstelbaarheid

Tegenwoordig zijn de meeste dumbbells voor thuis verstelbaar. Let op het draaisysteem of kliksysteem. Over het algemeen kun je dumbbells met een draaisysteem wat strakker aandraaien. Een kliksysteem gaat echter gemakkelijker erop en eraf. Als een dumbbell niet verstelbaar is, ben je gebonden aan 1 gewicht en moet je meerdere dumbbells aanschaffen.

Gewichten

Hoe zwaar wil je trainen? Dit is een belangrijke vraag om rekening mee te houden. De meeste verstelbare dumbbell sets gaan tot 15 kilogram per dumbbell. Voor een beginner tot gemiddelde sporter is dit meer dan voldoende. Je kan namelijk ontzettend (veel) zware oefeningen doen. Verder zijn de hoeveelheid gewichten ook belangrijk om te checken. Hoe meer schijven, hoe meer je kunt variëren in het totaalgewicht.

Prijs

Je wilt uiteraard niet te veel geld uitgeven aan dumbbells, maar je wilt ook niet inleveren op kwaliteit. Ik gebruik zelf al jaren de dumbbells van Tunturi. Tot de dag van vandaag ben ik er super tevreden mee. Ze zijn misschien iets prijziger dan gemiddeld, maar ik heb alleen maar slechte ervaringen met goedkopere varianten gehad. Vooral de dumbbells van kunststof zijn erg kwetsbaar bij intensief gebruik. Ik ben van mening dat de gietijzeren varianten veel langer meegaan en van betere kwaliteit zijn. De gietijzeren dumbbells zijn overigens bijna altijd voorzien van een kartelhandvat. Hierdoor heb je veel beter grip dan de dumbbells van kunststof.

Doel

Ben je van plan om een dumbbell set te kopen? Stel jezelf de vraag: wat is mijn doel? Wil je echt intensief aan de slag gaan? Kies dan voor een hoogwaardige dumbbell set. Ga je de dumbbells voor veel verschillende oefeningen gebruiken? Dan is het verstelbare dumbbell de beste keuze. Als je van plan bent om halters alleen voor een korte periode te gebruiken, dan kan je beter dumbbells lenen van iemand of een goedkope variant kopen.

Waarom trainen met dumbbells?

Oefeningen met dumbbells zijn erg populair. Ze bieden veel meer variatie en je kan spieren veel beter trainen dan de machines in de sportschool.

Als je traint op een apparaat dan wordt de beweging beperkt, wat vaak zorgt voor een onnatuurlijke beweging. Met dumbbells wordt de beweging niet geleid in een bepaalde richting, waardoor je een veel natuurlijke positie kan aannemen. Elk lichaam is namelijk anders en een standaardapparaat in de sportschool is niet optimaal voor iedereen. Je traint tevens veel meer je stabilisatiespieren, omdat je de beweging zelf moet controleren.

Met een goede dumbbell set en oefeningen kan je je hele lichaam trainen. Je bouwt spiermassa op en spierkracht wordt vergroot. Overigens nemen dumbbells weinig ruimte in beslag ten opzichte van grote machines. Al met al mag een dumbbell set thuis niet ontbreken!

Bekijk ook: