Written by: Blog

Wat zijn pulse points?

De plaatsen op de huid waar je je hartslag kunt voelen zijn de zogenaamde ‘pulse points’. Je kan je hartslag zo goed voelen, omdat de slagader zich dicht bij de huidoppervlakte ligt. Probeer zelf maar twee vingers op een pulse points te leggen.

De pulse points stralen warmte uit, door de doomstroming van bloed. Zoals Coco Chanel suggereerde; zijn de pulse points precies de plekken waar je vaak gekust wilt worden. De volgende plekken vallen onder pulse points:

  • De binnenkant van je pols.
  • Achter je oren.
  • Je hals.
  • Je nek.
  • Je elleboogplooi.

Parfum op pulse points zorgen voor een langdurige geur

De pulse points zijn dus gebieden die warmte afgeven. Door de warmte worden parfummoleculen geactiveerd, waardoor de geur intenser wordt. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen parfum op deze specifieke gebieden sprayen.

Je hebt meer kans op een sterke en intenste geur als parfum in contact komt met je lichaamswarmte. Tevens zijn dit precies de gebieden waar je geliefde met zijn neus langskomt tijdens een intieme knuffel. Je geliefde wordt getrakteerd door het effect van jouw favoriete parfum.

Tips voor een langdurige geur

Het sprayen van je favoriete parfum op pulse points is slechts één manier om ervoor te zorgen dat een geur langer blijft hangen. Er zijn echter nog meer manieren om het maximale uit je parfum te halen. Hieronder vind je een aantal handige tips, maar lees ook meer over hoe je parfum het beste kan aanbrengen.

Gebruik parfum na het douchen

Parfumdeeltjes hechten zich aan waterdruppels. Na het douchen is je lichaam nog vochtig. Een ideaal moment om parfum te gebruiken. Na een (warme) douche gaan ook de poriën open. Hierdoor krijgt de parfum extra kans om in te trekken. Een win-winsituatie.

Zorg voor een vette huid

Parfum hecht beter aan een wat vette huid. Is je huid heel erg droog? Smeer dan even crème. Op deze manier kan de parfum zich alsnog goed hechten. Verder beschermt het je huid en zorgt het ervoor dat de verdampingsnelheid wordt vertraagd. Dit zorgt voor langdurige geur.

Wrijf je polsen niet

Het kan verleidelijk zijn om je polsen tegen elkaar aan te wrijven of de parfum in je huid te wrijven. In plaats van de geur te versterken, breekt het juist de geurmoleculen af. Je krijgt een zwakkere geur, die veel korter aanhoudt. Je kan beter parfum op de pulse points sprayen of in de lucht en er doorheen lopen.

Wanneer werkt parfum minder?

Helaas voor sommigen passen bepaalde parfums niet zo goed bij het huidtype. Dit kan komen door een verhoogde zuurgraad, het gebruik van medicijnen of zelfs stress.

Wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je een verzachtende laag tussen je huid en de parfum aanbrengt. Een ongeparfumeerde crème voorkomt dat de geur verdampt en zal dus de geurbeleving versterken.

Let ook altijd op huidirritaties. Het kan voorkomen dat je huid gewoon niet goed tegen de ingrediënten van parfum kan. In dat geval kan je het beste een andere parfum proberen, totdat je de juiste hebt gevonden.  Er zijn gemakkelijke manieren om de juiste parfum te vinden.

Conclusie over pulse points

Polse points spelen dus een grote rol bij het verlengen van de levensduur van parfum. Zorg altijd dat je minimaal 1 van deze plekken gebruikt.

Geur heeft een ontzettend sterk effect. Het brengt je terug naar speciale herinneringen, het doet je denken aan je geliefde of het zorgt voor aantrekkingskracht.

Probeer altijd verschillende parfums uit om echt te kijken wat bij jou past. Er is een lijst met de beste mannenparfums. Smaken verschillen, maar ontdek het geurtje dat perfect bij je past. Door de polse points te gebruiken haal je het maximale uit je parfum.

Aan je parfum kan het niet meer liggen!