Written by: Blog

Waarom je het beste een cadeaukaart kan kopen!

Het is weer zover.. een cadeau voor je vriendin, vriend, vader, oom, oma et cetera. De grote vraag is altijd: wat ga je als cadeau kopen? Vaak is het een ontmoedigende taak, maar met een cadeaubon hoef je je geen zorgen te maken over de verkeerde maat, kleur of smaak.

Cadeaubonnen zijn eigenlijk de perfecte oplossing voor elke gelegenheid. Het maakt niet echt veel uit of het om een verjaardag gaat, een diploma-uitreiking, een bedankje of wat anders. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over cadeaukaarten.

Het geven van een cadeaukaart

Als het gaat om het geven van cadeaus, zijn cadeaubonnen al lang het favoriete cadeau voor de meeste mensen. Met de opkomst van de digitale cadeaukaarten is het al helemaal makkelijk geworden. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk een bol.com cadeaukaart online bestellen en de kaart nog helemaal naar smaak stijlen.

Het lijkt misschien een uitvlucht, maar het kan eigenlijk niet misgaan met cadeaukaarten. Althans, zolang je wel de juiste cadeaukaart kiest.

Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen om cadeaubonnen te geven. Voor de meesten is het een kwestie van gemak. Iedereen heeft het druk en is met van alles en nog wat bezig. Maar je kan natuurlijk ook te laat zijn met het uitzoeken van een leuk cadeau, dan is een cadeaukaart je redding.

Voor anderen is het ook een manier om de ontvanger iets te geven als ze nog helemaal niet weten wat ze willen. Met een cadeaukaart geef je ze extra tijd om na te denken, zodat ze later alsnog een cadeau zelf kunnen kopen.

Voordelen van een cadeaukaart

Als je iemand een cadeaubon geeft, geef je iemand de vrijheid om wat uit te zoeken wat hij of zij wil. Cadeaubonnen zijn ook een goede manier om iemand te verassen als je niet precies weet wat hij of zij wilt of nodig heeft. Het is heel gemakkelijk om een cadeaukaart te geven van de grote winkels, zoals de Bijenkorf en bol.com. In dat geval heeft de ontvanger genoeg keuze. Het is uiteraard wel handig om van tevoren even na te gaan in welke hoek je moet zitten.

Hieronder heb je nog even een opsomming van een aantal voordleen van een cadeaukaart.

  • Flexibiliteit. De ontvanger kan zelf kiezen wat hij of zij wil.
  • Gemak. Cadeaukaarten zijn makkelijk te verkrijgen, zowel online als in fysieke winkels.
  • Verpakking. Cadeaukaarten worden vaak mooi verpakt.
  • Extra tijd. Cadeaukaarten vervallen vaak pas na een lange tijd. Dit geeft de ontvanger ruimte en dus tijd om een leuk cadeautje voor zichzelf te kopen.
  • Geen zorgen voor het retourneren. Je zit dus niet onnodig met producten die binnen een bepaalde tijd weer teruggebracht moeten worden, omdat de ontvanger het cadeau niet leuk vond.
  • Geen bezorgkosten. Online cadeaukaarten worden vaak verstuurd per e-mail. Je hebt dus geen bezorgkosten.
  • Makkelijk mee te nemen. Je hebt geen gedoe om een cadeau te proppen in je auto of mee te nemen op de fiets terwijl het hard regent en waait.

Tips om het meeste uit een cadeaubon te halen

Als je een cadeaubon koopt en je weet niet wat het retourbeleid van de winkel is, bel dan het bedrijf of kijk op de website van het bedrijf om te zien wat het beleid is. Sommige cadeaubonnen hebben een vervaldatum, dus het is belangrijk om te controleren of de cadeaubon geldig is voordat je hem geeft.

Combineer met andere kortingsacties: als je een cadeaubon hebt en er is een kortingsactie bij de winkel of website waar je het geld wilt uitgeven, kun je de korting combineren met het geld op de cadeaubon om nog meer waar voor je geld te krijgen.

Als je een cadeaubon online koopt, controleer dan of de website veilig is. De URL van de website moet beginnen met ’https’. Let ook op het ‘slotje’ in de URL-tab van je webbrowser.

Verder is het handig om wat research te doen naar de website door te Googelen naar ‘[naam website] betrouwbaar’. Je ziet vaak al snel of de website te vertrouwen is of niet.

Laat cadeaubonnen zich niet opstapelen ergens in de kast thuis. Gebruik ze goed. Als je cadeaubonnen hebt die je niet van plan bent te gebruiken, overweeg dan om ze te verkopen. Dan levert het je ten minste nog wat op.

Check ook altijd nog even het saldo als het kan. Ik weet dat je bij bol.com bijvoorbeeld heel gemakkelijk het saldo van een bol.com cadeaukaart kan checken. Dit is uiteraard voor elke cadeaukaart anders. Je wilt uiteraard niet voor verassingen staan.

Conclusie over het kopen van cadeaukaarten

Een cadeaukaart is een leuk cadeau voor vrienden en familieleden van alle leeftijden en voor elke gelegenheid. Met een cadeaukaart geef je de ontvanger vrijheid om iets te kopen wat hij of zij ook daadwerkelijk wilt.

Cadeaubonnen zijn ook een geweldige manier om iemand te verwennen als je niet precies weet wat hij of zij wilt of nodig heeft. Er zijn tal van ideeën waarvoor je een cadeaubon kan gebruiken. Denk daarbij aan restaurants, kledingwinkels, dagjes weg en ontzettend veel webshops.