Written by: Blog

Spinazie à la Crème voor Twee Personen

Spinazie à la crème is een heerlijk romig gerecht dat perfect past bij een mooi stuk vlees of vis, maar ook heerlijk is als hoofdgerecht met een stuk knapperig brood. Het is eenvoudig te maken en staat in minder dan een half uur op tafel.

Spinazie à la Crème recept

Ingrediënten:

  • 400 gram verse spinazie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Kooktijd:

Totale kooktijd: ongeveer 20 minuten

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de spinazie:
    • Was de spinazie grondig onder koud stromend water. Laat de spinazie goed uitlekken en dep eventueel droog met een schone theedoek.
  2. Spinazie koken:
    • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de spinazie toe en kook deze ongeveer 2-3 minuten tot de bladeren verwelkt zijn.
    • Giet de spinazie af in een vergiet en druk het overtollige water eruit met de achterkant van een lepel. Hak de spinazie grof en zet opzij.
  3. Aromaten bereiden:
    • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
    • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot de geur vrijkomt.
  4. Saus maken:
    • Schenk de slagroom in de pan bij de ui en knoflook. Breng het mengsel aan de kook en laat het 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot het iets is ingedikt.
    • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus mooi glad is.
  5. Spinazie à la crème:
    • Voeg de gehakte spinazie toe aan de pan met de roomsaus en roer alles goed door elkaar.
    • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
    • Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen op laag vuur zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Serveren:
    • Serveer de spinazie à la crème direct als bijgerecht bij een mooi stuk vlees, vis of gevogelte, of geniet ervan als een hoofdgerecht met een stuk knapperig brood.

Geniet van deze romige en smaakvolle spinazie à la crème!