Written by: Blog

De beste rugbrace voor de onderrug kopen

Bijna iedereen krijgt helaas te maken met rugpijn. Dit is vaak de onderrug. Voor de meesten zal de pijn van korte duur zijn, maar voor anderen kan het zelfs chronisch zijn. Als je last hebt van je onderrug, dan kan een rugbrace helpen bij je dagelijkse activiteiten. Zo een brace zorgt voor pijnverlichting en kan je mobiliteit verbeteren.

Wat is een rugbrace?

Een rugbrace zorgt voor ondersteuning bij je onderrug. Zo een rugbrace (ook wel: rugband, houding corrector, ruggordel of rugbandage) is vaak van elastische materialen gemaakt. De band wordt strak aangetrokken wat zorgt voor compressie. Hierdoor wordt de onderrug ondersteunt en de rugspieren ontlast van spanning. Dit is een hele andere manier van ontspannen ten opzichte van bijvoorbeeld een spijkermat.

Je onderrug kan zich dus gemakkelijker ontspannen en herstellen van klachten. Tevens zorgt een rugbrace dat de wervelkolom in een natuurlijke positie komt. Je houding wordt dus ook verbeterd.

Rugbraces kunnen gebruikt worden tijdens het sporten, bij artrose, voor een rechte rug bij zwaar werk, bij osteoporose en nog veel meer. Sommige rugbraces kan je gemakkelijk onder je kleding dragen. Ben je benieuwd naar de beste rugbrace voor je onderrug? Wij hebben de beste rugbanden in verschillende categorieën op een rijtje gezet.

De beste rugbraces op een rijtje

Rugbrace met baleinen

Ben je op zoek naar een rubrace met baleinen? Dan is die van Northwall een echte aanrader. Deze brace is door gebruikers het beste beoordeeld. De rugbrace van Northwall biedt direct ondersteuning aan je onderrug. Het materiaal is erg stevig en de brace erg licht. Voor ongeveer 30 euro heb je een uitstekende rugbrace met baleinen.

Rugbrace voor zwaar werk of sporten

Als je op zoek bent naar een rugbrace voor zwaar werk of om mee te sporten, dan kan je het beste de rugbrace van Nazrom kopen. Deze brace kan je gemakkelijk onder je werkkleding dragen. Het is makkelijk te verstellen en je voelt het verschil direct. Gebruikers geven aan dat de rugbrace erg comfortabel zit en niet verschuift.

Rugbrace voor de zwangerschap

Het lichaam verandert tijdens de zwangerschap, waardoor vaak rugpijn ontstaat. De baarmoeder groeit steeds meer wat weer effect op het zwaartepunt heeft. Raadpleeg altijd de huisarts of verloskundige bij rugklachten. Zij kunnen je wijzen op het gebruik van een rugbrace om de lichaamshouding te corrigeren.

De rugbrace (of eigenlijk bekkenband) van Sero-L-A is het beste beoordeeld. Houd er rekening mee dat deze band erg fijn is voor het lopen. Daarentegen gaat zitten minder makkelijk.

Rugbrace voor een goede houding

Heb je last van je nek, schouders en rug? Dit wordt vaak veroorzaakt door een kromme rug. Tegenwoordig zitten we heel de dag op het kantoor en onderweg op onze mobiel. Constant een correcte houding aannemen gaat erg lastig. Hier is tegenwoordig een handig hulpmiddel voor ontwikkeld. Een postuur corrector zorgt ervoor dat je schouders weer naar achter worden getrokken, zodat je automatisch een correcte houding aanneemt.

De houding corrector van Nazrom is het beste beoordeeld. Deze corrector is gemakkelijk zelf te verstellen ten opzichte van andere modellen. Je hebt dus geen hulp van anderen nodig. Tevens is het materiaal van Neopreen wat zorgt voor extra comfort en kwaliteit.

Veelgestelde vragen over rugbraces

Welke maat rugbrace moet ik kiezen?

Als je online een rugbrace wilt kopen, dan is het erg lastig om de maat te bepalen. Je kan het immers niet passen. Een rugbrace moet zo goed mogelijk op je lichaam aansluiten; anders heeft het niet het gewenste effect.

Bij een rugbrace gaat het om de afmeting van je taille. Je taille is het smalste gedeelte van je romp. Vaak is dit op dezelfde hoogte als je navel. Zorg ervoor dat je de meetlint horizontaal houdt en niet te strak aantrekt. Vervolgens kun je de onderstaande richtlijnen aanhouden bij het kopen van een brace.

  • Omvang taille 55 – 75 cm à maat S.
  • Omvang taille 70 – 90 cm à maat M.
  • Omvang taille 85 – 105 cm à maat L.
  • Omvang taille 100 – 120 cm à maat XL.

Hoeveel kost een rugbrace?

De prijs van een rugbrace is afhankelijk vaan diverse factoren. Je hebt natuurlijk verschillen in kleuren, materialen, kwaliteit, merken en meer. Voor 30 – 40 euro heb je vaak al een goede rugbrace.

Hoe lang moet je een rugbrace dragen?

De tijdsduur van het dragen van een brace is erg afhankelijk van de klachten. Sommigen hebben chronische klachten en andere weer tijdelijke. Heb je een blessure? Draag dan je brace totdat je blessure over is. Als je een rugbrace te kort draagt, kan de blessure snel terugkeren. Raadpleeg te allen tijde uw arts of fysiotherapeut.

Kan je slapen met een rugbrace?

Een rugbrace kan je in principe ook dragen tijdens het slapen. Zorg ervoor dat je niet heel de dag een brace draagt. Daar kunnen de spieren “lui” van worden. Als je ervoor kiest om in de nacht een brace te dragen, dan is het verstandig om de brace overdag wat vaker af te doen.

Wordt mijn rugbrace vergoed?

Een rugbrace wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekering. Je hebt vaak een verwijzing van arts of fysiotherapeut nodig. Informeer altijd eerst bij je zorgverzekeraar. Elke situatie is namelijk anders.

Waar kan ik een rugbrace kopen?

Er zijn tegenwoordig heel wat rugbraces op de markt. Het is erg lastig om de juiste rugbrace te kopen. Wij hebben gelukkig voor jou al een selectie kunnen maken van de beste rugbraces op de markt.

Hoe onderhoud ik mijn rugbrace?

Bij intensief gebruik kan de rugbrace snel beschadigen. Controleer altijd je rugbrace op slijtage. Als je brace vies is, kun je het gemakkelijk schoonmaken met een beetje lauw water en groene zeep. Het gebruik van agressieve wasmiddel en het laten drogen in een droogtrommel wordt afgeraden.