Written by: Blog

De Netflix-serie Lupin

Lupin is een spannende Franse dramaserie die in januari 2021 op Netflix is uitgebracht. Het verhaal gaat over Assane Diop, een moderne gentleman-dief, die is geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, een personage bedacht door de Franse auteur Maurice Leblanc.

De serie speelt Omar Sy als Assane Diop en wordt geproduceerd door Gaumont en Netflix. Het is geregisseerd door Louis Leterrier en geschreven door George Kay en Francois Uzan.

De serie speelt zich af in Frankrijk en volgt Assane’s zoektocht om de dood van zijn vader te wreken, die werd beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan. Assane is vastbesloten om wraak te nemen door de methoden van zijn held, Arsène Lupin, te gebruiken om de machtige familie die zijn vader onrecht heeft aangedaan ten val te brengen.

De serie is gebaseerd op de klassieke boekenreeks van Arsène Lupin geschreven door Maurice Leblanc en aangepast aan de moderne tijd. Het is visueel verbluffend, met indrukwekkende cinematografie en productieontwerp. De karakters zijn goed uitgewerkt en het verhaal is boeiend en spannend.

Eerste seizoen van Lupin

Het eerste seizoen van Lupin bestaat uit vijf afleveringen en speelt zich af in Parijs. Assane is een meester in vermomming en bedrog en gebruikt zijn vaardigheden om te stelen van de rijken en elites. Onderweg ontmoet hij verschillende interessante personages, waaronder zijn ex-partner en, Claire en zijn zoon Raoul.

De serie is een spannend avontuur met hoge inzetten, waarin Assane het opneemt tegen machtige tegenstanders en zijn humor en sluwheid gebruikt om te krijgen wat hij wil. Hij heeft een indrukwekkende reeks gadgets en gereedschappen tot zijn beschikking, evenals een bende trouwe vrienden en bondgenoten die hem helpen bij zijn missie.

Terwijl Assane zijn leven riskeert om te krijgen wat hij wil, zit er ook een romantisch element in het verhaal, aangezien Assane leert zichzelf open te stellen en anderen te vertrouwen, terwijl hij ook leert hoe belangrijk familie is.

Tweede seizoen van Lupin

Fans van de show hebben lang uitgekeken naar het tweede seizoen van de originele Netflix-serie Lupin sinds het eerste seizoen in première ging in januari 2021.

In het tweede seizoen van Lupin gaat Assane verder in de wereld van high-stake crime, terwijl hij zijn vaardigheden gebruikt om te proberen de onterechte gevangenschap van zijn vader te wreken.

Hij moet ook omgaan met de gevolgen van zijn acties in het eerste seizoen, aangezien hij wordt achtervolgd door de politie en de dood van zijn vader moet verwerken. Seizoen twee introduceert ook een nieuwe tegenstander in de vorm van Hubert Pellegrini (Vincent Londez), een machtige en meedogenloze zakenman.

Ook dit seizoen is weer een spannend avontuur, waarbij Assane zijn verstand en sluwheid gebruikt om zijn tegenstanders te slim af te zijn en zijn missie uit te voeren.

De schrijvers van de show hebben er ook voor gezorgd dat er meer van de geschiedenis van de Diop-familie bekend werd, ze hebben nieuwe personages geïntroduceerd en meer geheimen onthuld.

Derde seizoen van Lupin

De producenten van de serie hebben bevestigd dat ze van plan zijn de show verder te ontwikkelen en zijn momenteel in gesprek met Netflix over een mogelijk derde seizoen. Met het succes van de show in het eerste en tweede seizoen, lijkt het waarschijnlijk dat kijkers in de nabije toekomst verdere avonturen van de familie Diop kunnen zien.

Conclusie over de Netflix-serie Lupin

Al met al is Lupin een spannende serie die kijkers zeker op het puntje van hun stoel zal laten zitten. Het is een must-see voor fans van misdaaddrama’s en thrillers, maar ook voor iedereen die fan is van de klassieke romans van Maurice Leblanc.