Written by: Blog

Mobiele badkuip kopen? De beste badkuipen voor volwassenen op een rijtje!

Ken je ook dat gevoel na een lange en zware dag, dat je nog maar één ding wilt? Een momentje voor jezelf in een heerlijk warm bad. Er is echter één probleem: je hebt helemaal geen bad.. Gelukkig kan je tegenwoordig een mobiele badkuip kopen. Op het internet kom je ze ook tegen onder de naam ‘bath buckets’. Ik kwam hier recent pas achter en ging meteen op onderzoek uit. Inmiddels heb ik diverse badkuipen geprobeerd. Sommige waren goed, maar veel waren ook echt slecht. Ik deel graag mijn ervaring, zodat jij de beste keuze kan maken. Lees hier welke mobiele badkuip je het beste kan kopen.

Waarom een mobiele badkuip?

Als klein kind ging ik bijna elke week in bad. Ik speelde heel de avond met badeendjes en bootjes. Toen ik ouder werd, gebruikte ik het echt om even een momentje voor mezelf te nemen. Even rust. Ik woon momenteel helaas in een huis zonder badkuip. Aan het begin had ik er niet zoveel problemen mee, maar mettertijd snakte ik steeds meer naar een badkuip zoals vroeger.

Tot nu toe bestonden er alleen mobiele badkuipen voor kinderen, maar ik kwam onlangs een filmpje tegen op Facebook waar iemand een bath bucket met ijs had gevuld en erin ging zitten voor 10 minuten. Ik ben totaal niet van plan om een ijsbad te nemen, maar zo een bad kan je ook prima voor wat anders gebruiken. Mijn probleem was opgelost!

De voordelen van een mobiele badkuip

Het grootste voordeel van een mobiele badkuip is natuurlijk dat je het kan verplaatsen. Ze zijn vaak gemaakt van plastic en zijn erg licht, zodat je het overal kan neerzetten. Verder neemt het weinig ruimte in beslag ten opzichte van een vaste badkuip en is het goed voor het milieu. Je verspilt namelijk veel minder water met een bath bucket, doordat de meeste buckets veel kleiner zijn dan de traditionele badkuipen.

We hebben nog even alle voordelen van een mobiele badkuip voor je opgesomd.

  • Neemt weinig ruimte in beslag.
  • Overal te installeren.
  • Makkelijk te verplaatsen.
  • Beter voor het milieu.
  • Makkelijk op te bergen.
  • Ook geschikt voor kinderen en huisdieren.

Wat zijn de beste mobiele badkuipen?

Tijdens mijn zoektocht naar een goede badkuip kwam ik steeds drie varianten tegen: zitbaden, opblaasbare baden en opvouwbare baden. Elke badkuip heeft zijn voor- en nadelen. Ik heb ze alle drie geprobeerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een zitbad. Voor elk type valt wel wat te zeggen. Hieronder heb ik de beste producten per categorie voor je opgesomd.  

Zitbad van EKEO

Het zitbad van EKEO is een van de meest verkochte zitbaden. Dit bad heb ik zelf ook gekocht en ben er ontzettend tevreden over. Het heeft een mooi design en het materiaal is erg stevig. Dit zitbad past precies in mijn kleine douche, zoals je hieronder kunt zien.

mobiele badkuip | bath bucket in de badkamer


Er kan ongeveer 210 liter in en aan de zijkant van het bad zit een handig bakje. Het zitbad is ook van een afvoerslang voorzien, zodat je het bad gemakkelijk weer leeg kan laten lopen. Ten slotte is het zitbad van EKEO goedkoop ten opzichte van de overige varianten. Een echte aanrader!

Zijn er ook nadelen? Ja, die zijn er ook. Ben je namelijk langer dan 1,90? Dan begint het wat krap te worden. Het product is natuurlijk ontworpen om zo compact mogelijk te zijn. Ik ben zelf 1,78 met een normaal postuur en voor mij is het perfect. Ik raad het af om het bad voor baby’s te gebruiken. Daar is het namelijk te groot voor. Wil je ook het zitbad van EKEO kopen? Bij bol.com kan je ze eenvoudig en snel bestellen.

Opblaasbare ligbad van Airlie

Het opblaasbare ligbad van Airlie wordt ontzettend goed beoordeeld. Op bol.com hebben ze een score van 4,8 sterren (1 – 5 sterren). Het voordeel van dit type bad is dat je het gemakkelijk weer kunt opbergen.

Je krijgt een elektrische pomp meegeleverd, zodat je binnen no time in bad kunt liggen. Het duurt ongeveer 30 seconden. Aan de rand zit standaard een kussentje. Dit is bij de meeste badkuipen niet het geval. Verder is het materiaal zeer stevig en zit er een afdekscherm bij, zodat het bad langer warm blijft.

opblaasbaar bad met elektrische pomp

Opvouwbare badkuip

Heb je wat meer te besteden en wil je een wat luxere mobiele badkuip? Dan kan je het beste gaan voor de badkuip van HelloBath. Dit bad is over het algemeen veel duurder dan de vorige varianten, maar het bad is wel van extra gemakken voorzien.

Het is even wennen met uitklappen, maar dat heb je zo onder de knie. In het bad zit een speciaal zitgedeelte voor extra comfort. Verder is het bad gemaakt van stevig materiaal en heeft het een voetmassage. Het enige nadeel is misschien het zitgedeelte. Door het zitgedeelte kan je namelijk niet helemaal onderuit gezakt liggen.

opbouwbaar bad - bath bucket

Waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele badkuip?

Er zijn een aantal punten waarop je moet letten bij het aankopen van een mobiele badkuip. Denk hierbij aan de afmetingen van het bad. Je wilt namelijk niet dat het bad te klein is voor de ruimte.

Verder is het belangrijk om met de inhoud van het bad rekening te houden. Met hoeveel personen wil je tegelijk in bad liggen? De meeste mobielen badkuipen zijn gemaakt voor slechts één persoon. Houd daar rekening mee. Koop je een bad voor volwassenen dan is een badkuip van 200 liter voldoende. Voor kinderen is dit ongeveer 60 liter.

Ten derde is het handig om te kijken naar het materiaal. Ben je namelijk van plan om het bad vaak te verplaatsen, dan kan je beter voor een lichtere variant gaan. Heb je een vaste plek? Dan is misschien een stevigere bath bucket wat voor jou. Let daarom op het totaalgewicht.

Ten slotte is het goed om te kijken naar de extraatjes van een badkuip. Zo wil je dat de afvoerslang lang genoeg is. Een klein rekje is ook erg handig voor zeep of een drankje. En met een afdekscherm kan je langer in een warm bad liggen. Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van je wensen.

Veelgestelde vragen over mobiele badkuipen

Wat is een bath bucket?

Een bath bucket is een ander woord voor een zitbad voor volwassenen. Het is eigenlijk een grote emmer voor volwassenen gemaakt van (vaak) plastic. Ideaal voor als je thuis geen bad hebt.

Een bath bucket moet je niet verwarren met een ofuro.

Hoe werkt een mobiele badkuip?

Een mobiele badkuip kan je op elk gewenste plek plaatsen. Soms moet je het bad uitklappen of opblazen. Vervolgens kun je het bad vullen met water (en eventueel met zout; goed voor de huid!). Er zit vaak een eenvoudige afvoerslang gekoppeld, zodat je het bad na afloop gemakkelijk kan laten leeglopen.

Hoeveel liter gaat er in een mobiele badkuip?

De inhoud is sterk afhankelijk van het soort product. Er gaat vaak 190 tot 250 liter in een mobiele badkuip.

Is een mobiele badkuip ook geschikt voor kinderen?

Over het algemeen zijn de badkuipen ook geschikt voor kinderen. Dit is een klein beetje afhankelijk van de afmetingen. Zorg ervoor dat een volwassen persoon altijd toezicht houdt. 

Mijn conclusie over mobiele badkuipen

Heb je thuis geen mogelijkheid voor een echt bad of moet je wachten op de verhuizing? Dan is een mobiele badkuip een echte uitkomst. Jammer dat ik er niet eerder op was gekomen.

Op het internet worden diverse modellen verkocht. Ik heb zelf gekozen voor de meest simpele badkuip. Mijn oog was gevallen op het zitbad van EKEO. Dit kwam puur door de prijs, goede reviews en de kwaliteit. Tot op de dag van vandaag ben ik zeer tevreden. Nogmaals; ik kan het iedereen aanraden!

In dit artikel vind je verwijzingen naar bol.com, omdat ik mijn huidige badkuip daar ook heb gekocht. Maar je kunt uiteraard ook ergens anders een badkuip kopen. Hopelijk ben je geholpen!