Written by: Blog

Kliko ombouw

Ben je het zicht op die lelijke kliko’s ook zo zat? Waar kan je ze het beste verstoppen? Maar je moet er natuurlijk ook weer gemakkelijk bij kunnen. In dat geval is een kliko ombouw misschien wat voor jou!

Met een ombouwkliko investeer je in een mooi uitzicht in je (voor)tuin bijvoorbeeld. Het is een perfect alternatief voor standaardcontainers. In dit artikel hebben we de beste, maar ook de mooiste ombouwkliko’s voor je verzameld. Check snel hoe welke ombouwkliko jij het beste kan aanschaffen!

afvalcontainers zonder kliko ombouw

Waarom een kliko ombouw container?

Er zijn uiteraard verschillende redenen voor een kliko ombouw. Ik heb zelf thuis een kliko ombouw container aangeschaft, zodat ik niet elke keer tegen de grauwe containers aankijk. Alles is netjes weggewerkt en het staat er als één geheel.

Een andere reden voor een ombouwkliko, is wegens katten en ongedierte. Met zo een afgesloten ombouw is het onmogelijk om bij het afval te komen. Het aantrekken van ratten en muizen wordt dus sterk verminderd. Ook zorgt het voor minder stankoverlast.

Ten slotte zullen je kliko’s niet zomaar meer omwaaien. Iedereen kent wel dat moment als je s ’avonds uit het raam kijkt en al het afval op de grond ligt, omdat je kliko is omgewaaid. Super vervelend natuurlijk, maar je kan er wat aan doen.

Bestverkochte kliko ombouw

Ben je benieuwd naar de bestverkochte kliko ombouw? Op de onderstaande button word je geleid naar een overzicht van de populairste ombouwkliko’s.

Kliko ombouw voor 3 containers

Ben je op zoek naar en container ombouw voor 3 kliko’s? Zie hieronder het overzicht van de 3 ombouwkliko’s met de beste beoordeling.

Kliko ombouw voor 2 containers

We hebben ook een de beste ombouwkliko’s voor slechts 2 containers voor je verzameld. Check hieronder 3 containers met de beste beoordeling.

Kliko ombouw voor 1 container

Kliko ombouw zelf maken?

Ben je zelf erg handig en creatief? Dan kun je uiteraard ook zelf een kliko ombouw maken. Het vergt dan even wat werk, maar het is zeker te doen. Zie hieronder een video hoe je het beste zelf een kliko ombouw kan maken.

Mijn conclusie over een kliko ombouw

Een kliko ombouw is naar mijn mening een goede oplossing voor het verbergen van je afvalcontainer. Alles is netjes weggewerkt, het staat veilig en droog en je hebt geen last meer van dieren en stank.

Er zijn verschillende ombouwkliko’s in zowel formaat als stijl. Het aanbod is zeer groot, dus er zit altijd wel wat leuks tussen. Verder heb je voor een bedrag van 400 euro al een goede kliko ombouw. Als je een groter budget hebt, dan kan je ook een ombouw op maat en naar je eigen wensen laten maken. Genoeg mogelijkheden dus!

Veelgestelde vragen over kliko container ombouw

Wat is een kliko ombouw?

Een kliko ombouw is een ombouw voor een afvalcontainer. De ombouw is vaak gemaakt van hout of kunststof en komt volledig over de container heen, zodat deze niet meer zichtbaar is.

Wat zijn de voordelen van een kliko ombouw?

De voornaamste voordelen zijn minder stankoverlast, een mooier uitzicht, minder last van katten en ongedierte en een veilige standplaats voor je container.

Waaruit bestaat een kliko ombouw?

Een kliko ombouw bestaat vaak uit hout of kunststof met een deksel de bovenkant en een opening aan de voorkant. In principe valt de gehele ombouw over de standaardcontainer.

Hoelang gaat een kliko ombouw mee?

Dit is uiteraard sterk afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen horen we van gebruikers dat ze pas na 6 jaar aan vervanging toe zijn. Ze gaan dus erg lang mee voor een product dat heel de tijd buitenstaat. Ze moeten uiteraard wel goed geïmpregneerd zijn. Dit kun zelf doen, maar meestal is dit al standaard gedaan.

Waarop moet ik letten bij het kopen van een kliko ombouw?

Let altijd op de inhoud van je containers, zodat je altijd een kliko ombouw koopt die groot genoeg is. Containers zijn vaak 120, 140, 180 of 240 liter.

Verder is het belangrijk om een ombouw te kopen van duurzame materialen. Je wilt uiteraard dat ze zo lang mogelijk meegaan. Check altijd of de kliko ombouw geïmpregneerd is. Dit vergroot de levensduur.

Wat kost een kliko ombouw?

De kosten van een ombouwkliko verschilt nogal. Over het algemeen heb je een goede kliko ombouw voor een bedrag tussen de 300 – 500 euro. De op maat gemaakte zijn vaak boven de 500 euro.

Houd echter rekening met het aantal containers. Hoe meer containers, hoe hoger de prijs.

Hoe moet ik mijn kliko ombouw onderhouden?

Het onderhoud van een kliko ombouw hangt af van de gebruikte materialen. Inspecteer geregeld de ombouw op beschadigingen en zorg ervoor dat het hout altijd geïmpregneerd is, zodat het optimaal beschermd wordt.