Written by: Blog

Keltisch zeezout drinken

Je hebt het misschien al vaker voorbij zien komen, maar Keltisch zeezout wordt niet alleen gebruikt voor in de keuken. Het wordt ook vaak gebruikt bij het drinken van water, omdat er ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Het drinken van Keltisch zeezout wordt ook wel Sole genoemd.

Ben je op zoek naar een Sole recept? Dan ben je hier op het juiste adres. Online wordt vaak het verschil tussen Himalayazout en Keltisch zeezout besproken, maar in dit artikel bespreken we alleen het drinken van water met Keltisch zeezout.

Waar komt Keltisch zeezout vandaan?

Zoals het eigenlijk al zegt, komt Keltisch zeezout uit de Keltische zee. Dit ligt rond de kusten van Bretagne in Frankrijk.

Het zout wordt gewonnen door zeewater te verzamelen en het te laten verdampen. Dit is een basisproces. Keltisch zeezout wordt vaak gezien als een gezonde, natuurlijke vervanger voor gewoon keukenzout, omdat het rijk is aan mineralen en sporenelementen die goed voor het lichaam zijn.

Kan je Keltisch zeezout drinken?

Het antwoord in het kort: ja. Sommige mensen drinken Keltisch zeezout oplossingen als een manier om de elektrolytenbalans in het lichaam te herstellen. Het wordt ook vaak gebruikt om bij een hoge bloeddruk, spierpijn en vermoeidheid.

Houd er echter rekening mee, dat Keltisch zeezout wel zout blijft. Je moet dus altijd zout met mate nemen. Overmatig gebruik van Keltisch zeezout kan alsnog tot veel problemen zorgen. Als je twijfelt, kan je altijd je huisarts raadplegen om te bespreken wat geschikt en veilig voor je is.

Het drinken van Keltisch zeezout wordt dus ook ‘Sole’ genoemd. Sole is een oplossing gemaakt van Keltisch zeezout en water. Je mengt het zout met gefilterd water, totdat het is opgelost.

De exacte verhouding van zout tot water kan variëren, maar een gebruikelijke verhouding is ongeveer 1 eetlepel zeezout per kopje water.

Hoe maak je Sole?

Om Sole te maken, kun je de onderstaande stappen volgen.

 1. Zorg ervoren dat je een glazen pot hebt, die je kunt vullen met 1/3 Keltisch zeezout en de rest met water.
 2. Gebruik gefilterd water om je glazen pot te vullen.
 3. Roer het zout, totdat het is opgelost. Je kunt het mengsel ook goed schudden.
 4. Vervolgens kun je elke keer 1 à 2 theelepels van de zoutoplossing aan een glas water toevoegen.
 5. Sluit de pot goed af en bewaar het op een donkere plek.

Houd rekening met de hoeveelheid Keltisch zeezout. Alles wat té is, is slecht voor je. Je kan het bovenstaande recept 1 of 2 keer gebruiken. Denk bijvoorbeeld in de ochtend en de avond.

Waar moet je op letten bij het drinken van Keltisch zeezout?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je het Sole-recept gebruikt.

 • Sole is geen vervanging voor het drinken van gewoon water. Het is een zoutoplossing die moet worden gebruikt in kleine hoeveelheden als aanvulling.
 • Sole bevat hoge concentraties zout en kan daarom hoge bloeddruk veroorzaken als je het te veel gebruikt.
 • Mocht je twijfels hebben voor het gebruik van Sole, dan kun je altijd je huisarts raadplegen voor meer informatie.
 • Sole kan worden gebruikt om de elektrolytenbalans in het lichaam te herstellen. Elektrolyten zijn minerale stoffen die helpen bij het reguleren van de vochtbalans in het lichaam en het behoud van een goede gezondheid.
 • Sole wordt ook gebruikt bij spierpijn en vermoeidheid.
 • Er is weinig wetenschappelijk bewijs, maar gebruikers zijn zeer positief over het gebruik van Sole. Ervaar dus zelf wat het met je lichaam doet.

De voordelen van Sole

 • De vochtbalans herstellen in het lichaam.
 • Regulieren van de bloeddruk.
 • Verbeteren van de spijsvertering.
 • Verminderen van vermoeidheid.
 • Sneller herstel van spierpijn.
 • Vermindering van hoofdpijn.

Mijn conclusie over Keltisch zeezout drinken

Ik drink nu al 2 jaar water met Keltisch zeezout. Ik weet eigenlijk niet beter. Het geeft water een extra smaakje en met goede mineralen. Water uit de kraan, ook al is het gefilterd, is vaak dood. Er zitten weinig tot geen mineralen in. Wil je dus meer uit je water halen, dan kun je het beste filteren en wat Keltisch zeezout toevoegen.

Sole is zeer gemakkelijk te maken. Je koopt allereerst Keltisch zeezout bij bol.com. Daarna kan je de stappen onder het kopje ‘Hoe maak je Sole‘ volgen.

Elke ochtend neem ik een glas water met geconcentreerde Keltisch zeezout. Het is lastig om te zeggen of ik daadwerkelijk gezondheidsvoordelen ondervind, omdat ik eigenlijk nog heel veel andere dingen doe voor mijn gezondheid. Het lijkt mij echter het proberen waard, dus doe vooral wat goed voelt! Als je het niet probeert, dan weet je het überhaupt niets.