Written by: Blog

Is het touwtjespringen of springtouwen?

Touwtjespringen en springtouwen; twee verschillende woorden die vaak gebruikt worden om hetzelfde spel aan te duiden. Maar wat is juist?

Het antwoord in het kort: touwtjespringen en springtouwen zijn beide juist.

Touwtjespringen/springtouwen is al eeuwenoud

Touwtjespringen of springtouwen is een eeuwenoude sport die beoefend wordt door mensen over de hele wereld. Het is een leuke en eenvoudige manier om je lichaam te trainen, je geest te versterken en je coördinatie te verbeteren.

Afvallen met springtouwen

Springtouwen kan zeer intensief zijn en je verbrandt ontzettend veel calorieën. Het is dus een leuke manier om af te vallen. We hebben hier al een keer een artikel over geschreven, zie ‘Touwtjespringen om af te vallen’.

Als je wilt springtouwen puur voor je gezondheid, dan kan een springtouwschema je hierbij helpen. Dit kan gemakkelijk thuis op elk moment.  

Springtouwen met meerdere personen

Touwtje springen is een spel wat je met meerdere personen kan spelen. Twee personen staan bijvoorbeeld aan beide kanten van het touw. Deze twee personen moeten ervoor zorgen dat het touwtje in beweging blijft door rondjes te maken. Vervolgens kunnen anderen in het midden plaatsnemen om te springen.

Touwtjespringen/springtouwen is erg leuk om met vrienden te spelen. Je kunt elkaar uitdagen om de meest complexe bewegingen en trucs uit te voeren. Zorg wel dat je een goed springtouw hebt. Je wilt namelijk niet belemmerd worden in je kunsten!