Written by: Blog

Hoe breng je mannenparfum aan?

Parfum aanbrengen is waarschijnlijk de laatste stap in je schoonheidsroutine. Nog een paar spraytjes hier en daar en je bent helemaal ready om te gaan. Waarschijnlijk denk je niet eens na over hoe je parfum moet aanbrengen. Het maakt echter wel degelijk uit waar je parfum op aanbrengt, hoeveel je spuit en zelfs waar je parfum bewaart.

Wil je er zeker van zijn dat je je favoriete geur als een expert aanbrengt? Hier zijn 6 essentiële tips voor het aanbrengen van parfum. Lees snel verder!

Ben je op zoek naar de beste mannenparfums volgens vrouwen? Ook hier hebben wij een artikel over geschreven.

1.      Wrijf parfum niet hardhandig op je huid

Je hebt het vast weleens gezien dat je vader, opa of een vriend parfum op hun polsen deden en ze tegen elkaar wreven. Het is een van de meest voorkomende gewoontes bij het aanbrengen van parfum. Dit maakt het ook meteen moeilijk om het af te leren.

Door parfum op je huid te wrijven, vervaagt en verdampt een gedeelte van de geur, voordat het geurtje daadwerkelijk goed op je huid kan intrekken. Dit betekent dat de geuren waarop je eerst verliefd bent geworden, door het wrijven nooit echt op je huid terechtkomen. Erg zonde dus!

Je wilt dat je parfum zich langzaam vermengt met de natuurlijke oliën van je huid, hierdoor blijft het geurtje langer hangen. Het wrijven van parfum op de huid kan er ook voor zorgen dat de parfum opwarmt, waardoor de geur kan veranderen.

2.      Spuit parfum op je pulse points

Waar spray je parfum eigenlijk? Je kunt parfum het beste aanbrengen op de zogenaamde ‘pulse points’. Dit zijn gebieden waar je aderen het dichts aan de oppervlakte van de huid liggen. Denk hierbij aan de binnenkant van je polsen, je nek, achter je oor, je hals et cetera.

Deze hotspots op je lichaam geven extra lichaamswarmte af. Hierdoor kan de parfum beter verdampen en komt het beter tot zijn recht. 

3.      Bewaar je parfum op een koele, donkere en droge plek

Wil je het maximale uit je parfum halen? Dan is het belangrijk om je parfum op de juiste plek te bewaren. Grote kans dat je parfum in de badkamer bewaart. Niet waar?

Door stoom, de vochtigheid en temperatuurverschillen in de badkamer kan de samenstelling van parfum veranderen en de houdbaarheidsdatum verkorten (inderdaad, ook parfum heeft een houdbaarheidsdatum).

Waar moet je parfum dan bewaren? Zorg voor een koele, donkere en droge plaats. Denk hierbij aan een kastje in je slaapkamer. Je kan een geurtje ook in de doos bewaren toen je het had gekocht. Deze zijn vaak gemaakt om parfum lang en veilig te bewaren.

4.      Spray en loop door je parfum heen

Ben je ooit een meter van iemand verwijderd en werd je overmeesterd door een veel te sterke parfum? Wees niet die persoon.. Om je parfum aangenaam maar niet overheersend te houden, is de truc om de geur te verspreiden in plaats van één plek. Als je parfum draagt, wil je dat het je aanvult en je natuurlijke geur versterkt.

In plaats van de parfum overal te sprayen, breng je het aan op je pulse points en doe vervolgens de zogenaamde ‘spritz and step’. Oftewel, spuit de parfum voor je uit en loop er dan recht in. Dit laat een lichte laag op je kleding achter en zorgt ervoor dat je parfum meer verspreid is.

5.      Spray op je kleding

Het aanbrengen van een beetje parfum op je kleding is een geweldige manier om het de hele dag goed te laten ruiken. Pas wel op voor vlekken op je kleding. Spray op afstand om de kans op vlekken te verkleinen.

Geur reageert anders op stof dan op je huid. De geur zal dan ook waarschijnlijk lichter of net iets anders ruiken, maar nog steeds net als je favoriete parfum. Probeer de parfum niet op een specifieke plek te sprayen, maar weer verspreid. Je kunt de techniek zoals eerder besproken gebruiken: spritz and step. Mocht je snel een geïrriteerd huid van parfum krijgen, dan is dit een geweldige oplossing.

6.      Breng parfum aan na het douchen

Velen van ons sprayen parfum als laatste stap, voordat we de deur uit gaan. Maar parfum trekt eigenlijk beter in je huid als de poriën open staan. Dit is vaak het geval na het douchen. Het warme water zorgt ervoor dat de poriën opengaan. Dit is dus een ideaal moment om parfum aan te brengen.

Top 3 mannenparfums om te gebruiken

Ben je nog op zoek naar heerlijke mannenparfums? Wij hebben de meest verkochte mannenparfums voor je op een rijtje gezet. Probeer deze favoriete merken.