Written by: Blog

Heupband voor het hardlopen

Ben je ook een fanatieke hardloper en weet je nog steeds niet waar je het beste je mobiel en sleutels kan bewaren? Een heupband voor tijdens het hardlopen is een ideale oplossing. Met zo een hardloopriem kan je je ID, sleutel(s), telefoon en zelfs flesjes water kwijt. Dit is uiteraard afhankelijk van de soort running belt. Maar wat voor heupband kan je het beste kopen? Je wil natuurlijk een compacte band om je middel waar je de nodige spullen in kwijt kunt zonder dat je het merkt tijdens het (hard)lopen. In dit artikel hebben we de beste heupbanden voor jou op een rijtje gezet. 

Wat is een hardloopriem?

Een hardloopriem is een compacte tas om je middel, zodat je gemakkelijk spullen bij je kunt houden tijdens het hardlopen. Zo een running belt zorgt voor comfort en veiligheid tijdens het hardlopen.

De beste running belts

Ben je op zoek naar een praktische running belt? Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende hardloopriemen op de markt. Wij hebben de beste hardloopbanden hieronder opgesomd.

Flipbelt running belt

Misschien wel de meest verkochte running belts op dit moment: de Flipbelt. De hardloopriemen van Flipbelt kom je niet voor niets vaak tegen tijdens het hardlopen. Deze heupband zit goed en strak om je middel, waardoor je geen eens meer merkt dat je het draagt. Daarnaast zijn de opbergmogelijkheden enorm groot ten opzichte van andere modellen op de markt.  Een iPhone X past er gemakkelijk in!

Verder is de kwaliteit van Flipbelt echt top en zakt het niet af tijdens het hardlopen. Over het algemeen is de prijs relatief gezien erg hoog. Je hebt echter wel langer profijt dan de goedkopere hardloopriemen.

roze running belt van flipbelt

Fit Evolve sport heupband

Ben je op zoek naar iets goedkopere sport heupband? Dan is de heupband van Fit Evolve misschien wat voor jou. Deze hardloopriem heeft een zwarte kleur met reflecterende strippen erop, zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer.

De heupband van Fit Evolve heeft twee kleine vakjes aan de zijkant en één grote aan de voorkant. Erg handig voor je telefoon. Ook hier past een iPhone X er gemakkelijk in. Het voorste vakje is tevens voorzien van een opening voor een koptelefoon. Ten slotte is de Fit Evolve waterproof. Je hoeft je dus geen zorgen te maken in de regen!

sport heuptas met reflecterende strippen in het zwart

Hardloopriem met flesjes

Houd je van stevige wandelingen en wil je graag een flesje drinken meenemen? Dan is een drinkgordel misschien wat voor jou. Het fijne aan een drinkgordel is dat je makkelijk een flesje drinken met je mee kan dragen zonder dat deze in de weg zit. Daarnaast is er ruimte voor de standaard uitrusting (sleutels, telefoon en pasjes).

Een populaire drinkgordel is die van LB. In de drinkgordel van LB past een standaard bidon van ongeveer 500 tot 750 ml. Tevens kan je met deze drinkgordel ook hardlopen. Het voelt uiteraard niet hetzelfde als met een heupband (zonder flesje), maar het verschil is minimaal volgens veel sporters. 

hardloopriem met flesjes in het grijs

Mijn conclusie over hardloopriemen

Een hardloopriem is dus ideaal om belangrijke spullen makkelijk en veilig met je mee te brengen. Je hebt al een goede hardloopriem voor ongeveer 20 euro. Mijn eigen running belt is van Flipbelt die ik in 2019 had gekocht. Ik gebruik het wekelijks en na al die jaren ziet het er nog steeds goed uit.

Bekijk ook: