Written by: Blog

Handstomer voor gordijnen

Het is altijd weer een worstelpartij om je gordijnen eraf te halen en te wassen. Een hele klus als je het mij vraagt. Vervolgens moet je het ook nog allemaal strijken. Dat kan volgens mij makkelijker en sneller. Oplossing: handstomer voor gordijnen!

Met een handstomer verwijder je kreuken en nare geurtjes gemakkelijk uit je gordijnen. Het is een kwestie van stekker in het stopcontact, waterreservoir vullen, even 20 seconden wachten en stomen maar!

Je kent vast de handstomers voor kleding, maar voor gordijnen werkt het net zo goed. In dit artikel bespreken we de beste handstomers voor je gordijn. Dat scheelt jou weer tijd!

Top 3 handstomers voor gordijnen

Heb je geen zin om heel het artikel te lezen en wil je meteen de top 3 handstomers voor gordijnen weten? Check dan hieronder onze top 3.

  1. TibaGoods
  2. Auronic
  3. Kwali

Overweeg je een handstomer aan te schaffen met je bol.com cadeaukaart? Kijk eerst even hoeveel saldo je nog hebt op je cadeaukaart van bol.com.

Wat is een handstomer?

Laten we nog heel even de handstomer bespreken. Want, wat is een handstomer eigenlijk? Een handstomer is een stoomapparaat dat compact en draagbaar is. Het gebruikt stoom om kreukels en nare geurtjes te verwijderen. Je kan het voor kleding gebruiken, maar dus ook voor je gordijnen.

Je moet een handstomer niet vergelijken met een strijkijzer. Er is een verschil tussen een handstomer en strijkijzer. Een strijkijzer kan beter diepere kreukels gladstrijken.

De beste handstomers voor gordijnen

Als je op zoek bent naar een goede handstomer voor gordijnen, dan zijn er een aantal producten het waard om te overwegen. Voor het stomen van gordijnen is het handig om een extra groot waterreservoir te hebben.

De gebruikelijke handstomers hebben vaak een inhoud van minder dan 0,2 liter. Met het stomen van gordijnen is dat echt te weinig. Je bent dan om de haverklap aan het bijvullen.  

Ten slotte is het handig dat het stoomplaatje zo breed mogelijk is. Met een klein oppervlakte ben je met gordijnen langer bezig.

1.      TibaGoods

De handstomer van TibaGoods is het beste beoordeeld voor het stomen van gordijnen. Het apparaat heeft een breed stoomplaatje en is erg krachtig met 1600 W.

Het apparaat ligt fijn in je hand en doet wat het moet doen. Binnen 30 seconden kan je het apparaat al gebruiken.

Het voordeel van deze stomer is echt de effectiviteit. De nadelen zijn het waterreservoir en het snoer (1 meter). Je hebt dus wel een verlengsnoer nodig.

Review van een gebruiker:

‘De allerbeste stomer die ik tot nu toe gebruikt heb. Voelt luxe aan‘.

2.      Auronic

De Auronic kledingstomer is een compact en ontzettend licht. Binnen 30 seconden kan je de stomer gebruiken voor je gordijnen. Vrij snel dus.

Het waterreservoir is 300 ml waarmee je ongeveer 20 minuten mee kan stomen.

Je krijgt twee opzetstukjes meegeleverd en het snoer van 2,5 meter is extra fijn voor gordijnen stomen.

Review van een gebruiker:

‘Geen stekker nodig en er kan een goede hoeveelheid water in.’.

3.      Kwali

De Kwali stomer is een compact en krachtig apparaat. binnen 40 seconden kan je aan de slag.

Het waterreservoir is 260 ml en het snoer 2,5 meter. Bovengemiddeld dus.

De stomer wordt geleverd met een extra borstelkop voor intensieve reiniging. Met een vermogen van 1640 W levert deze stomer continu 30 g/min aan stoom.

Review van een gebruiker:

‘Mooi licht en handzaam apparaat doet wat je ervan verwacht ben er erg blij mee’.

Vergelijkingstabel

KenmerkTiberGoodsAuronicKwali
Opwarmtijd303040
Waterreservoir250 ml300 ml260 ml
Snoerlengte1 m2,5 m2,5 m
Stoomtijd per vulling20 min20 min20 min
Vermogen1600W1500W1640W
Extra´s2 opzetstukken2 opzetstukken en handschoenenborstelkop
Prijsklasse€€€€
Garantie1 jaar2 jaar2 jaar
Te koop bijbol.combol.combol.com

Hoe gebruik ik mijn handstomer voor gordijnen?

Om te beginnen met het stomen van je gordijnen, vul je het waterreservoir en steek je de stekker van het stoomapparaat in het stopcontact.

Vervolgens heeft de handstomer even tijd nodig om op te warmen. Dit duurt meestal 20 – 40 seconden.

Wanneer het apparaat klaar is voor gebruik, druk je een aantal keer op de stoomknop om het stoomproces op gang te brengen. Aan het begin kunnen nog wat waterspetters uit het apparaat komen. Dat is heel normaal.

Als er geen spetters meer uit het apparaat komt, kun je gaan beginnen met stomen. Houd het stoomplaatje tegen het gordijn en druk ondertussen de stoomknop in.

Beweeg het stoomapparaat geleidelijk van boven naar beneden over het gordijn, zodat je gemakkelijk alle kreukels en geuren kunt verwijderen.

Houd rekening met de lengte van het snoer. Vaak ontkom je niet aan een verlengsnoer.

Mijn conclusie over handstomers voor gordijnen

Een handstomer is een ideale oplossing voor het verwijderen van kreuken en nare geurtjes uit gordijnen. Je kunt dus heel gemakkelijk een handstomer gebruiken voor gordijnen in plaats van alleen kleding.

Het is belangrijk te letten op het stoomplaatje, de kracht van het apparaat en het waterreservoir. Dat zijn de drie belangrijkste aspecten om een goed stoomapparaat te kopen.

Hopelijk ben je met dit artikel geholpen!