Written by: Blog

Handstomer voor gordijnen

Het is altijd weer een worstelpartij om je gordijnen eraf te halen en te wassen. Een hele klus als je het mij vraagt. Vervolgens moet je het ook nog allemaal strijken. Dat kan volgens mij makkelijker en sneller. Oplossing: handstomer voor gordijnen!

Met een handstomer verwijder je kreuken en nare geurtjes gemakkelijk uit je gordijnen. Het is een kwestie van stekker in het stopcontact, waterreservoir vullen, even 20 seconden wachten en stomen maar!

Je kent vast de handstomers voor kleding, maar voor gordijnen werkt het net zo goed. In dit artikel bespreken we de beste handstomers voor je gordijn. Dat scheelt jou weer tijd!

Top 3 handstomers voor gordijnen

Heb je geen zin om heel het artikel te lezen en wil je meteen de top 3 handstomers voor gordijnen weten? Check dan hieronder onze top 3.

  1. Caspy
  2. Loft Home
  3. Vonia

Wat is een handstomer?

Laten we nog heel even de handstomer bespreken. Want, wat is een handstomer eigenlijk? Een handstomer is een stoomapparaat dat compact en draagbaar is. Het gebruikt stoom om kreukels en nare geurtjes te verwijderen. Je kan het voor kleding gebruiken, maar dus ook voor je gordijnen.

Je moet een handstomer niet vergelijken met een strijkijzer. Er is een verschil tussen een handstomer en strijkijzer. Een strijkijzer kan beter diepere kreukels gladstrijken.

De beste handstomers voor gordijnen

Als je op zoek bent naar een goede handstomer voor gordijnen, dan zijn er een aantal producten het waard om te overwegen. Voor het stomen van gordijnen is het handig om een extra groot waterreservoir te hebben.

De gebruikelijke handstomers hebben vaak een inhoud van minder dan 0,2 liter. Met het stomen van gordijnen is dat echt te weinig. Je bent dan om de haverklap aan het bijvullen.  

Ten slotte is het handig dat het stoomplaatje zo breed mogelijk is. Met een klein oppervlakte ben je met gordijnen langer bezig.

1.      Capsy

De handstomer van Caspy is het beste beoordeeld voor het stomen van gordijnen. Het apparaat heeft een breed stoomplaatje en is erg krachtig met 1600 W.

Het apparaat ligt fijn in je hand en doet wat het moet doen. Binnen 20 seconden kan je het apparaat al gebruiken. Het voordeel van deze stomer is dat je zelf een waterflesje eraan kan koppen. Zo kan je een flesje plaatsen met meer inhoud en dus langer blijven stomen.

Review van een gebruiker:

‘De allerbeste kledingstomer die ik tot nu toe gebruikt heb. Voelt luxe aan‘.

2.      Loft Home

Met de Loft Home handstomer ben je verzekerd van gordijnen die kreuk- en geurvrij zijn. Het formaat is compact en perfect voor thuisgebruik.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken om elke keer water bij te vullen. Het waterreservoir is goed voor maar liefst 800 ml. Ver boven het gemiddelde.  

Bovendien is de stomer veilig, door de oververhittings- en spanningsbeveiliging en de spatvrije ontwerp.

Review van een gebruiker:

‘Geen stekker nodig en er kan een goede hoeveelheid water in.’.

3.      Vonia

Met de Vonia handstomer kun je gemakkelijk en snel kreuken en geuren uit je gordijnen verwijderen. Je hebt dus geen strijkplank nodig.

Het apparaat heeft een vermogen van 1650 W, wat het zeer krachtig maakt. Verder zijn er drie stoomstanden en is het waterreservoir 350 ml. Ideaal dus om je gordijnen aan te pakken.

Verder is het snoer 1,8 meter lang, waardoor niet zo snel een verlengsnoer nodig hebt. Tevens ligt de handstomer fijn in je hand en wordt een opzetborstel meegeleverd voor het verwijderen van pluisjes.

Review van een gebruiker:

‘Mooi licht en handzaam apparaat doet wat je ervan verwacht ben er erg blij mee’.

Hoe gebruik ik mijn handstomer voor gordijnen?

Om te beginnen met het stomen van je gordijnen, vul je het waterreservoir en steek je de stekker van het stoomapparaat in het stopcontact.

Vervolgens heeft de handstomer even tijd nodig om op te warmen. Dit duurt meestal 20 – 40 seconden.

Wanneer het apparaat klaar is voor gebruik, druk je een aantal keer op de stoomknop om het stoomproces op gang te brengen. Aan het begin kunnen nog wat waterspetters uit het apparaat komen. Dat is heel normaal.

Als er geen spetters meer uit het apparaat komt, kun je gaan beginnen met stomen. Houd het stoomplaatje tegen het gordijn en druk ondertussen de stoomknop in.

Beweeg het stoomapparaat geleidelijk van boven naar beneden over het gordijn, zodat je gemakkelijk alle kreukels en geuren kunt verwijderen.

Houd rekening met de lengte van het snoer. Soms is een verlengsnoer handiger om te gebruiken.

Mijn conclusie over handstomers voor gordijnen

Een handstomer is een ideale oplossing voor het verwijderen van kreuken en nare geurtjes uit gordijnen. Je kunt dus heel gemakkelijk een handstomer gebruiken voor gordijnen in plaats van alleen kleding.

Het is belangrijk te letten op het stoomplaatje, de kracht van het apparaat en het waterreservoir. Dat zijn de drie belangrijkste aspecten om een goed stoomapparaat te kopen.

Hopelijk ben je met dit artikel geholpen!