Written by: Blog

Flowee spijkermat review

Als je op zoek bent naar een manier om je lichaam te ontspannen en tegelijkertijd je gezondheid de verbeteren, dan kan een spijkermat je daarbij zeker helpen. In dit artikel bespreken we de spijkermat van Flowee. Dit is een van de bestverkochte spijkermatten. Ik heb zelf ook een Flowee spijkermat en bespreek graag met jou mijn ervaringen en die van anderen. Lees snel meer over de Flowee spijkermat review.

Flowee spijkermat review

Hoe ben ik gekomen op een Flowee spijkermat?

Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om mijn rug en nek te ontspannen na een lange dag werken achter de computer. Na veel research te hebben gedaan, kwam ik erachter dat een spijkermat wellicht een oplossing was.

Ook een collega had mij een spijkermat aanbevolen. Het klonk niet echt fijn, maar met de huidige situatie schoot het ook niet op. Ik ging dus op onderzoek uit.

Na het onderzoeken van verschillende merken en modellen, heb ik besloten om de spijkermat van Flowee aan te schaffen. Deze mat heeft meer dan 8.000 drukpunten, waardoor er een groter oppervlak is waarop je kunt liggen. Bovendien is het gemaakt van duurzaam katoen en heeft het een comfortabele foamlaag, waardoor het aangenaam is om op te liggen.

Er zijn natuurlijk heel wat spijkermatten op de markt. En in het artikel ‘De beste spijkermat kopen’ vind je een deel van mijn research naar goede spijkermatten. Doe ook vooral je eigen onderzoek.

Mijn ervaring met de Flowee spijkermat

Bij het aanschaffen wist ik nog niet precies hoe je een spijkermat moet gebruiken. Zomaar gaan liggen leek me niet verstandig. Gelukkig valt het allemaal wel mee.

Aan het begin vond ik de drukpunten best scherp en een beetje pijn doen. Ik droeg daarom de eerste keer een T-shirt. De tweede keer deed ik het zonder en dat ging prima! Het was denk ik even wennen aan het gevoel.

Sinds ik de Flowee-mat gebruik, heb ik gemerkt dat mijn rug en nek veel minder pijn doen en dat ik me ’s nachts beter kan ontspannen. Misschien zit het tussen m’n oren, maar ik merk wel degelijk verschil.

Ik krijg vaak de vraag of een spijkermat onzin is. Terechte vraag lijkt mij. Maar het antwoord moet je denk ik zelf ondervinden. Op internet heb ik diverse onderzoeken gelezen, maar deze zijn niet heel overtuigend. Maar goed, dat zegt natuurlijk niet alles.

Ik gebruik mijn spijkermat van Flowee nu al twee jaar en heb niets te klagen. Voor mijn gevoel werkt het wel. Ik vind het een natuurlijke manier om je te ontspannen en je bloedcirculatie op gang te brengen.

Mijn plus- en minpunten in het kort

Positief

  • Veel drukpunten
  • Heel mijn rug kan erop liggen
  • Fijne vulling
  • Overal te gebruiken
  • Drukpunten zijn stevig bevestigd
  • De spijkermat is flexibel genoeg om op te rollen
  • Makkelijk schoon te maken

Negatief

  • Relatief duur
  • Niet altijd standaard een spijkerkussen meegeleverd
Flowee spijkermat met veel drukpunten

Hoe en wanneer gebruik ik mijn Flowee spijkermat

Op internet vind je verschillende tips voor het gebruik van een spijkermat. Persoonlijk vind ik het heerlijk om even na werk erop te liggen of net voordat ik ga slapen. En goede tip om sneller in slaap te vallen!

In totaal lig ik ongeveer 30 – 45 op mijn spijkermat. Soms luister ik naar een podcast, maar vaak ben ik gewoon heerlijk aan het ontspannen. Dat betekent voor mij lekker over leuke dingen dagdromen en letten op mijn ademhaling. Dat werkt voor mij het beste.

Na het liggen op een spijkermat voel ik me ontspannen. Ik heb verschillende ondergronden geprobeerd. Zoals op mijn vloer als bed. Mijn voorkeur gaat uit naar het bed, omdat de spijkermat meer kan vormen naar je rug. Dit komt omdat je op bed meer kan inzakken.

Ervaringen van anderen met een Flowee spijkermat

Ik ben niet de enige die ervaring heeft met een spijkermat van Flowee. Gelukkig zijn er ook anderen die hun ervaring hebben gedeeld. Lees hieronder een aantal reviews van gebruikers.

M. Broeksema 20 – 29 jaar

‘Fantastisch product. Deze spijkermat werd mij aangeraden, omdat ik een burn-out heb waardoor ik slecht slaap, veel spanning in m’n lichaam heb en last heb van rugklachten. De eerste keer dat ik hem gebruikte was het onwennig, maar ik merkte direct al verschil. Ik heb als een roosje geslapen. Ik gebruik hem nu elke avond en ik vind hem fantastisch. Hij brengt je echt tot rust en geeft ontspanning en daarnaast helpt het ook tegen rugpijn. Super! Ik zou het iedereen aanraden die veel spanning in z’n lichaam heeft, moeite met slapen heeft of last heeft van z’n spieren in de rug.’

Lotte, 30 – 39 jaar

‘Fijne mat. Ook als ‘leek’ kun je er vrij snel met blote huid op liggen. Al na een paar minuten voel je betere doorstroming van je bloed en verandering in je ademhaling. Het nekkussen is heerlijk tegen een stijve nek. Ook psychisch doet het iets (lastig te omschrijven).’

Myrna, 20 – 29 jaar

‘Ik was vooraf best wel skeptisch toen de spijkermat me werd aangeraden. Maar ik ben helemaal om. Na een dag werken even op de mat en mijn hoofd is leeg en nek en rug zijn weer ontspannen.

Heb meerdere matten bekeken voor ik er een kocht en die van Flowee is echt fijn. Doordat er meer puntjes op zitten is het minder pijnlijk en werkt het voor mijn gevoel beter.’

Over Flowee

Flowee is in 2011 bedacht en ontwikkeld. Het ging om de eerste spijkermat. Flowee moest bijdragen aan de gezondheid, ontspanning, geluk en plezier van het leven.

Flowee is niet alleen bekend van spijkermatten. Zij produceren ook nekkussens, massagehandschoenen en nog veel meer.

Flowee probeert zich echt te onderscheiden door producten van hoge kwaliteit te bieden. Spijkermatten mogen best hip en kleurrijk eruitzien volgens de oprichter. Dit zie je dan ook terug in de producten. Zeker als je ze vergelijkt met andere aanbieders.

Mijn conclusie over de Flowee spijkermat

Ik raad iedereen aan om een spijkermat te overwegen als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om je lichaam te ontspannen en je gezondheid te verbeteren.

Ik ben dus dik tevreden over mijn Flowee spijkermat. Een zeer goede investering achteraf. De kwaliteit is top, zeker als je het dagelijks gebruikt. Het werkt verder ontspannend en het geeft me een goed gevoel.

Hopelijk ben je meer te weten gekomen over de Flowee spijkermat. Kijk vooral naar je eigen behoefte en wensen. De Flowee spijkermatten zijn relatief gezien wat duurder dan andere, maar dat was het voor mij wel waard. Je kan overigens een Flowee spijkermat gemakkelijk bij bol.com bestellen.

Hieronder heb ik nog even diverse Flowee-modellen voor je opgesomd. Veel succes!