Written by: Blog

Chili Con Carne Origineel Recept

Dit recept combineert eenvoudige ingrediënten en eenvoudige kooktechnieken om een heerlijke Chili Con Carne te maken op de traditionele manier.

originele chili con carne

Ingrediënten:

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik (200 gram) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (200 gram) tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
  • Rijst of tortillachips, voor het serveren

Instructies:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot ze zacht en lichtbruin is, ongeveer 3-4 minuten.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak het gedurende 1 minuut, tot het geurig wordt.
  3. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul en bruin. Zorg ervoor dat het gehakt goed gebakken is voordat je doorgaat naar de volgende stap.
  4. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak het kort mee om de smaken te laten ontwikkelen.
  6. Voeg de tomatenblokjes, gemalen komijn, paprikapoeder, gedroogde oregano en cayennepeper (indien gebruikt) toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
  7. Laat de chili sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.
  8. Voeg de uitgelekte en afgespoelde kidneybonen toe aan de pan en laat ze nog 5-10 minuten meekoken tot ze door en door warm zijn.
  9. Proef de chili en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  10. Serveer de chili con carne warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie indien gewenst. Serveer met gekookte rijst of tortillachips voor een heerlijke maaltijd.

Kooktijd: Ongeveer 30 minuten

Dit recept voor chili con carne is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of om te delen tijdens een avondje met vrienden en familie.

Eet smakelijk!