Written by: Blog

De beste mannenparfums volgens vrouwen

Wie wil er nu niet lekker ruiken? Welk parfum je kiest, is natuurlijk heel persoonlijk. Maar er zijn een paar geuren die het bijzonder goed doen bij vrouwen.

Het is makkelijk om de kracht van geur te benutten. Daarom hebben we de beste mannenparfums volgens vrouwen voor je op een rijtje gezet. Kijk snel welke geur je het beste kunt dragen of als cadeau kunt geven.

De lekkerste herenparfum

Geen tijd of zin om alles te lezen? Dat snappen we helemaal! Het geurtje dat bij vrouwen het hoogst scoort, is One Million van Paco Rabanne. Een onweerstaanbaar krachtige geur die elke man in zou moeten hebben. Je kunt dit parfum bij elke gelegenheid opdoen. Kortom, One Million komt als beste uit de test bij vrouwen.

Herenparfum Paco Rabanne 1 Million 100 ml - Eau de Toilette

Top 10 beste herenparfums die door vrouwen gekozen zijn

10. Cartier Déclaration

Het luchtje Cartier Déclaration blijft toch één van de geuren welke dames altijd lekker vinden. De combinatie van kostbare ingrediënten blijft heerlijk lang ruiken. Het luchtje werd in 1998 uitgebracht en doet het nog steeds ontzettend goed.

Deze herenparfum is zacht, fris en blijft lang hangen. Je kan dit luchtje bij elke gelegenheid gebruiken.

Herenparfum Cartier Déclaration 100 ml - Eau de Toilette

9. Versace Eros

Op de 9de plek staat de herenparfum Versace Eros. Dit geurtje blijft ontzettend lang zitten. Je hebt in principe maar twee spraytjes nodig; meer niet. Vrouwen vinden dit vooral een chique geur. Verder staat de Versace Eros bekend om zijn fris en intense geur.

Herenparfum Versace Eros 100 ml - Eau de Toilette

8. Jil Sander Sun

De herenparfum Jil Sander Sun komt bijna op elk lijstje wel voor. En dat is uiteraard met een reden. Dit geurtje is relatief goedkoop, maar ontzettend lekker! Ook dit luchtje blijft ontzettend lang hangen en is niet té sterk. Vrouwen vinden dit echt een zomers geurtje. Zo is het luchtje Jil Sander Sun fris en zoet.

Herenparfum Jil Sander Sun 75 ml - Eau de Toilette

7. Dior Sauvage

Op plek 7 staat de herenparfum Dior Sauvage. Dit luchtje is wat prijziger, maar doet het ontzettend goed bij vrouwen. De Dior Sauvage is over het algemeen een sterk luchtje. Je hoeft dus maar 2 keer te sprayen en je blijft het heel de dag ruiken.

Herenparfum Dior Sauvage 100 ml - Eau de Toilette

6. Hugo Boss The Scent

Ben je op zoek naar een klassiek en stijlvol luchtje? Dan is de herenparfum Hugo Boss The Scent wat voor jou. Ook dit geurtje blijf je heel de dag ruiken en heeft een zoete geur. De herenparfums van Hugo Boss doen het over het algemeen altijd goed bij vrouwen.

Herenparfum Hugo Boss The Scent 100 ml - Eau de Toilette

5. Joop! Homme

In de ‘Top 10 beste herenparfums volgens vrouwen’ mag het luchtje Joop! Homme uiteraard niet ontbreken. Dit luchtje is in 1989 gelanceerd en komt nog steeds in allerlei lijstjes voor. Dit luchtje is een van de meest verkochte herenparfums en is erg goedkoop. Met dit luchtje blijf je gegarandeerd 8 uur lekker ruiken.

Herenparfum Joop! Homme 125 ml - Eau de Toilette

4. Paco Rabanne Invictus

Op de 4de plek staat de herenparfum Paco Rabanne Invictus. Dit is een zalig geurtje die je lang blijft ruiken. Het is een typisch luchtje dat goed te herkennen is. Vrouwen vinden dit vaak een van de chiquere luchtjes. 100 procent een aanrader!

Herenparfum Paco Rabanne Invictus 100 ml - Eau de Toilette

3. Hugo Boss Bottled

Vrouwen hebben de herenparfum Hugo Boss Bottled tot de top 3 beoordeeld. Dit luchtje is uitgebracht in 1998 en is een van de meest verkochte herenparfums. De Hugo Boss Bottled is een frisse en zoete geur. Het is een relatief goedkope herenparfum welke de meeste mannen standaard thuis hebben staan.

Herenparfum Hugo Boss Bottled 100 ml - Eau de Toilette

2. Jean Paul Gaultier Le Male

Op de 2de plek staat het geurtje Jean Paul Gaultier Le Male. Dit luchtje is onder de meeste mannen wel bekend en mag niet ontbreken in je collectie. Het is niet voor niets ook een van de meeste verkochte herenparfums. Jean Paul Gaultier Le Male staat bekend om de warme, zachte en gevoelige geur.

Herenparfum Jean Paul Gaultier Le Male 75 ml - Eau de Toilette

1. Paco Rabanne One Million

Op de absolute nummer 1 positie staat de herenparfum Paco Rabanne One Million. Dit is een verslavend geurtje die niet zomaar van het lijstje ‘Top 10 herenparfums volgens vrouwen’ verdwijnt. Het luchtje blijft ontzettend lang hangen en heeft een perfecte combinatie van ingrediënten, waardoor de geur niet te zoet, niet te kruidig en niet te sterk is. Dit vinden vrouwen de beste herenparfum. Een echte aanrader!

Herenparfum Paco Rabanne 1 Million 100 ml - Eau de Toilette

Veelgestelde vragen over herenparfums

Waar moet je parfum sprayen?

Spray parfum op de wat warmere plekjes (pulse points). Parfum heeft namelijk warmte nodig om te kunnen verdampen. Denk aan de bekende plekjes als in je nek en hals, op je polsen en achter je oren.

Lees hier meer over hoe je mannenparfum moet aanbrengen.

Wat zijn pulse points?

Pulse points zijn plekken waar je aderen dichter bij de huid liggen. Hierdoor kan een parfum beter verdampen en komt het beter tot zijn recht.

Wat gebeurt er als je parfum schudt?

Bij het schudden van een flesje parfum of eau de cologne verandert de chemie en kan je de geur verpesten. Je zult het misschien niet meten merken, maar de kwaliteit van de geur zal mettertijd steeds slechter worden.

Heeft parfum een houdbaarheidsdatum?

Ja, ook parfum heeft een houdbaarheidsdatum. Na het openen van een flesje parfum kan je het vaak 3 tot 5 jaar bewaren. Check altijd het flesje voor de houdbaarheidsdatum.

Zijn duurdere parfums ook altijd beter?

Duurdere parfums zijn niet per definitie beter dan goedkopere geurtjes. Het verschil in prijs komt vaak door de type parfum, merk en ingrediënten. Let niet zozeer op de prijs van een parfum, maar kies een luchtje dat echt bij je past.

Hoeveel luchtjes kan je tegelijk testen?

Je kan niet meer dan 3 luchtjes tegelijk testen. Als je te veel geurtjes in een korte periode ruikt, raakt je reuk verward en kan je een luchtje niet meer goed beoordelen op zijn daadwerkelijke geur.

Het kan overigens lastig zijn om de juiste parfum vinden. Probeer altijd diverse luchtjes en kijk wat het met je doet. Iedere geur reageert weer anders op elk lichaam. Houd daar rekening mee.

Hoe test ik parfum op de juiste manier?

Spray wat parfum op je pols. Alleen ruiken aan het flesje is niet voldoende. Zo komt parfum pas echt tot leven als het op je huid zit. Na het sprayen wacht je even 15 seconden, zodat de geur tijd heeft om op te bloeien.