Written by: Blog

6 manieren om de beste mannengeur voor jezelf te vinden

Wat is de beste manier om lekker te ruiken? Het antwoord is: draag parfum. En niet zomaar een parfum, maar een parfum die je kenmerkt. Maar hoe vind je een geur die goed bij je past?

Met de juiste cologne of parfum voel je je als een nieuw persoon en krijg je een boost van vertrouwen die je nodig hebt, zelfs op de dagen dat je je somber voelt.

De perfecte mannengeur voor jezelf vinden is echter niet eenvoudig. Er zijn verschillende tips om de juiste parfum te vinden. Parfum is eigenlijk een accessoire dat elke man in zijn kast moet hebben. Het vult je dagelijkse looks aan en het geeft net dat beetje extra tijdens speciale gelegenheden.

Met zoveel merken en soorten parfums op de markt kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke geuren het beste bij je passen. In dit artikel bespreken we 6 tips, zodat je de juiste en lekkerste parfum kan kiezen!

Ken je lichaamschemie en de geuren die je lekker vindt

De beste geur voor jou vinden, begint met weten welke geuren het beste bij jouw lichaamschemie passen. Je kunt dit doen door online een quiz te doen, maar meestal weet je wel al een beetje wat je lekker vindt of juist niet.

Als je al een beetje weet wat voor soort geuren je voorkeur hebben, wordt het een stuk gemakkelijker om de selectie in de winkel te beperken. Er zijn over het algemeen drie soorten mannengeuren: frisse, warme en citrusgeuren.

Frisse geuren zijn licht en zeer geschikt voor warm weer en casual gelegenheden. Warme geuren zijn wat zwaarder en zeer geschikt voor koud weer, zoals de herfst of winter. Citrusgeuren zijn lichter en passen goed bij warm weer en informele gelegenheden.

Probeer verschillende geuren uit met de hulp van vrienden of een geurexpert.

Een van de beste manieren om de juiste parfum voor te vinden, is door gewoon simpelweg verschillende geuren te proberen en te kijken welke geuren het beste bij je passen. Je kunt dit doen met de hulp van een vriend, of een geurexpert in de winkel.

Let op hoe een geur je laat voelen

Een andere goede manier om de juiste geur te vinden, is door te letten op hoe een geur je laat voelen. Sommige geuren geven je een energiek en wakker gevoel, terwijl andere je een rustig en ontspannen gevoel geven.

Je kunt ook merken dat sommige geuren je zelfverzekerder laten voelen, terwijl andere je meer ontspannen en relaxed doen voelen. Door erop te letten hoe een geur je laat voelen, kun je al heel wat overbodige geurtjes schrappen.

Lees de ingrediëntenlijst en ontdek welke geuren je het lekkerst vindt

Geuren bestaan uit verschillende ingrediënten, en elk ingrediënt heeft een andere geur. Je kunt erachter komen welke geuren in parfum zitten. Erg handig voor het geurtje dat je al lekker vindt of een geur die je van plan bent om te kopen.

Je hoeft alleen de ingrediëntenlijst te lezen. Deze vind je vaak in het doosje of op het internet. Dit is vooral handig als je al een geur in gedachten hebt en een geur wilt vinden met vergelijkbare ingrediënten.

Wees niet bang om iets nieuws te proberen en vraag om monsters

Een andere goede manier om de juiste geur voor te vinden, is om iets nieuws te proberen. Je weet nooit wat bij jou geweldig zal ruiken, totdat je het probeert.

Maak gebruik van aanbiedingen en van parfummonsters in winkels, zodat je verschillende geuren tegelijk kan proberen. Het is heel gebruikelijk om de winkel binnen te lopen en te vragen naar specifieke parfummonsters. Breng vervolgens parfum aan op je pulse points en kijk wat het met je doet.

Let op de uitverkoop

Als je al veel verschillende parfums geprobeerd hebt, maar nog niet de perfecte geur hebt gevonden, geef dan niet op. Blijf zoeken en let op de uitverkoop. Tijdens de uitverkoop kan je goedkoop je slag slaan en verschillende parfums proberen. Dit maakt de drempel wat lager.

Koop niet meteen parfums met de meeste inhoud, maar ga juist voor een kleinere variant. Er zijn altijd wel luchtjes met korting. Blijf op de hoogte door je in te schrijven op nieuwsbrieven online. Op die manier ben je altijd op de hoogte van kortingen.

Conclusie om de juiste mannengeur te vinden

De beste parfum voor mannen vinden is niet eenvoudig, maar het is gemakkelijker als je al een klein beetje weet wat je lekker vindt. Met deze 6 manieren vind je veel sneller een mannenparfum die bij je past.

Probeer ook je omgeving om feedback te vragen, maar ga vooral zelf op onderzoek uit en wees niet bang om iets nieuws te proberen. Het kan soms even een investering zijn, maar als je eenmaal het juiste geurtje hebt gevonden, heb je er ontzettend lang profijt van.

Ik ben zelf 6 maanden bezig geweest om een lekker geurtje te vinden. Na vele geprobeerd te hebben, is mijn favoriet Paco Rabanne One Million. Een echte aanrader! Dit geurtje blijf ontzettend lang hangen en is niet te sterk. Hopelijk kan jij ook de juiste parfum vinden!