Written by: Blog

De beste handstomer voor kleding

Sta je geregeld voor de uitdaging om de kreukels en vieze geuren uit je kleding te halen? Het is een bekende situatie voor veel mensen en het kan soms erg frustrerend zijn. Maar gelukkig is er een oplossing: handstomers. In deze blog bespreken we de beste handstomers op de markt die jou helpen om al die vervelende kreukels uit je kleding te halen en je kleding ook nog lekker laten ruiken.

Niemand heeft zin om een berg kleding weg te strijken. Zo een strijkijzer en een strijkplank is weer veel gedoe. Vandaar dat tegenwoordig veel meer mensen kiezen voor een handstomer.

Handstomers zijn klein, licht en super effectief. Heel handig om nog even de kreukels uit je kleiding te krijgen net voordat je weggaat.

Top 5 beste handstomers

Heb je geen zin om heel het artikel te lezen? Dat snappen we. We hebben daarom meteen de beste handstomers hieronder voor je opgesomd.

  1. Young Mountain MI-1640
  2. TibaGoods Luxe
  3. Add To Life E01Pro
  4. Attic Lux
  5. kwali.

Bij het uitvoeren van onze test van de beste handstomers, hebben we verschillende criteria in acht genomen.

We hebben gelet op de kracht van de handstomer, aangezien die bepalend is voor het verwijderen van kreukels. We hebben verder gekeken naar het gewicht, gebruiksvriendelijkheid, zoals de bediening en grootte, prijs en de effectiviteit uiteraard.

Ten slotte hebben we alle handstomers zelf getest op verschillende kledingstoffen en feedback verzameld van andere handstomergebruikers.

Wat is een handstomer?

Een handstomer is een compact en draagbaar apparaat dat gebruikt wordt om kreukels uit kleding te verwijderen. Het werkt door water op te warmen tot stoom dat vervolgens op het kledingstuk wordt aangebracht. Door de stoom kan het kledingstof worden gladgestreken.

Een handstomer is niet bedoeld om een strijkijzer te vervangen, omdat het over het algemeen niet in staat is om diepe kreukels te verwijderen. Er is dus wel een degelijk verschil tussen een handstomer en strijkijzer.

Een handstomer wel is erg handig voor onderweg, op reis of als je even snel wat simpele kreukels eruit wilt halen.  

De beste handstomer kleding

1.     De handstomer Young Mountain MI-1640

De Young Mountain MI-1640 is het beste beoordeeld in onze lijst. Met een vermogen 2x hoger dan de gemiddelde handstomer, is je kleding binnen no time kreukelvrij.

Deze kledingstomer is perfect voor op reis of even snel wat kleding te stomen. Bovendien verwijdert de stoom 99% bacteriën en nare geurtjes uit je kleding.

Verder heeft het een watertank van 380 ml waarmee je veel langer doet dan de gemiddelde handstomer.

Review van een gebruiker:

Ik draag elke dag een overhemd en heb echt een hekel aan strijken. Een vriend attendeerde me op dit apparaatje en ik dacht laat ik het gewoon eens proberen. Vandaag binnen gehad en het werkt te gek! Vooral flinke stoom power waardoor het klusje zo geklaard is. Kortom, aanrader!!‘.

2.     De handstomer TibaGoods Luxe

De TibaGoods kledingstomer behoort tot een van de beste handstomers. Toen we de doos openmaakte zag je meteen hoe compact en licht het apparaat is.

Het waterreservoir is makkelijk los te koppelen en we waren verbaasd hoe snel je deze handstomer kon gebruiken.

Op bol.com heeft dit apparaat niet voor niets 5 van de 5 sterren.

Review van een gebruiker:

‘Ik had voor mijn verlovingsjurk een stomer nodig en had deze product aangeschaft en wat ben ik tevreden! Mijn jurk zat vol met steentjes en ik heb alle kreukels kunnen verwijderen met dat ding 😮 Ik heb ook de pluizen verwijderaar als opzet stuk erbij gekregen die heb ik gebruikt als beschermingslaag voor het stomen. Ik ben in ieder geval tevreden.‘.

3.     De handstomer Add To Life E01Pro

Ook de handstomer van Add To Life E01Pro mag niet in het lijstje ontbreken. Dit is een zeer krachtige stomer geschikt voor alle stoffen. Deze handstomer is voorzien van een reinigingssysteem wat goed voor de levensduur is.

Deze handstomer doet wat het moet doen. Wij vonden alleen dat het snoer wel wat langer mocht zijn. De prijs is, vergeleken met andere modellen, zeer schappelijk.

Review van een gebruiker:

Eindelijk heb ik ook zo een populaire kleding stomer. Je hoort er iedereen over en al 2 keer heb ik een miskoop gedaan. Deze kleding stomer is echt een topper in zijn soort. Top kwaliteit voor een schappelijke prijs. Ik ben er echt heel erg blij mee en kan hem iedereen aanbevelen.‘.

4.     De handstomer Attic Lux

Op plek nummer 4 staat de handstomer van Attic Lux. Dit model is lekker compact en ligt fijn in je hand. Het design is strak en simpele kreukels gaan er na twee bewegingen uit.

Deze handstomer heeft een perfect formaat voor in je tas. Verder was deze handstomer binnen 30 seconden klaar om gebruik te worden. Dat is vrij rap.

Review van een gebruiker:

‘Altijd al gedroomd van de ideale kledingstomer. Nu heb ik de kans gekregen om dit ergonomisch model in huis te kunnen nemen. Ik heb het getest, en het lekt niet op mijn kledij, dus zeker een aanrader!‘.

5.     De handstomer kwali.

Wil je het echt goed aanpakken? Dan kom je uit bij de handstomer van kwali. Dit is een van de krachtigste handstomers.

Dit apparaat heeft een snoer van 2,5 meter en is dus veel langer dan gebruikelijk.

Verder ligt de handstomer lekker in je hand en doet wat het moet doen. Je krijgt een handige borstel meegeleverd.

Review van een gebruiker:

‘Ik heb dit toestel gekocht omdat ik amper strijk (het haat :-p) en het leek me handiger om hemdjes verticaal te strijken / stomen. Het is handig in gebruik. Het stoomt goed en werkt sneller en minstens even efficiënt als een strijkijzer. Alleen heb je die irritante ezel niet meer nodig. De kabel is lang en je kan dus over makkelijk bij. Tevreden met aankoop, aanrader.‘.

Wat zijn de voordelen van een handstomer?

Er zijn diverse voordelen van het gebruik van een handstomer.

  • Gemak. Een handstomer is vaak klein en makkelijk mee te nemen. Overigens is een handstomer meestal binnen een minuut klaar voor gebruik.
  • Besparing van tijd. Heb je wat simpele kledingstukken met kreukels? Dan kan je beter een handstomer gebruiken dan een strijkijzer.
  • Hangend strijker. Je hoeft met een handstomer je kleding niet neer te leggen. De stof van je kleding wordt daardoor minder belast. Je kan verder ook je gordijnen ermee stomen. Bekijk het artikel handstomers voor gordijnen.
  • Verschillende materialen. Een handstomer is geschikt voor veel verschillende stoffen, zoals wol, zijde en katoen.
  • Geen waterresten. Handstomers laten geen waterresten achter, zoals je dat wel vaak ziet bij strijkijzers.

Veelgestelde vragen over handstomers

Wat is een handstomer?

Een handstomer is een klein apparaat dat wordt gebruikt om kreukels uit kleding te verwijderen door middel van stoom.

Hoe werkt een handstomer?

Een handstomer warmt het water uit het reservoir tot stoom. Vervolgens wordt de stoom aangebracht op het kledingstuk. Hierdoor verwijderen kreukels.

Is stomen hetzelfde als strijken?

Nee, stomen is niet hetzelfde als strijken. Voor diepe kreukels heb je vaak toch een strijkijzer nodig. Stomen helpt makkelijke kreukels uit je kleding te krijgen en is een andere manier om je kleding te reinigen zonder het te wassen.

Kan ik mijn kleding neerleggen en een handstomer gebruiken?

Ja dat kan. Je hoeft niet per se je kledingstuk te hangen, maar dit werkt wel het prettigst. De handstomer is namelijk ook eigenlijk gemaakt om kleding hangend te stomen.