Written by: Blog

De beste damesparfum volgens mannen

Iedereen wilt graag lekker ruiken. Maar welk geurtje kan je het beste kopen? Smaken verschillen uiteraard. Toch zijn er bepaalde luchtjes die het bij mannen extra goed doen.

Je kan gemakkelijk op de aantrekkingskracht van geur inspelen. Wij hebben daarom de beste damensparfum volgens mannen op een rijtje gezet. Bekijk snel welk luchtje je het beste kan gebruiken of cadeau kan doen.

De lekkerste damensparfum

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het lekkerste geurtje volgens mannen is het luchtje Paco Rabanne Lady Million.

Lady Million van Paco Rabanne is het geheim achter elke krachtige vrouw. De basis van patchouli en witte honing zorgt voor een blijvende indruk.

Dit geurtje zou iedere vrouw moeten hebben. Je kan het bij elke gelegenheid opdoen. Al met al is Lady Million het beste beoordeeld door mannen.

Paco Rabanne Lady Million - damesparfum

Top 10 beste damesparfum die door mannen gekozen zijn

10. Lancôme Trésor

Lancôme Trésor is meer dan een parfum; het is een liefdesverklaring in een flacon. Mannen zijn het erover eens: dit geurtje maakt elke vrouw onweerstaanbaar. Het combineert de frisheid en sensualiteit op zo’n manier dat het niet alleen de drager, maar ook haar omgeving betovert.

Lancôme Trésor - damesparfum

9. Yves Saint Laurent Opium


Yves Saint Laurent’s Opium is een legendarisch parfum dat sinds 1977 de zintuigen prikkelt. Mannen vinden deze geur onweerstaanbaar bij vrouwen, omdat het een aura van mysterie en verleiding om hen heen creëert.

Opium is de perfecte keuze voor avonden vol passie en avontuur. Dit geurtje blijft tevens ontzettend lang hangen. Mannen vinden dit vooral een chique geur.

Yves Saint Laurent Opium - damesparfum

8. Thierry Mugler’s Alien

Op plek 8 staat het geurtje Thierry Mugler’s Alien. Mannen zijn gefascineerd door de vrouw die Alien draagt. Deze parfum is misschien wat prijzig, maar blijft extreem lang hangen.

Dit luchtje komt op bijna elk lijstje voor. Ook deze parfum vinden mannen vooral chique.

Thierry Mugler Alien - damesparfum

7. Chloé by Chloé

Op plek 7 staat de damesparfum Chloé by Chloé. Dit luchtje is relatief misschien aan de dure kant, maar doet het ontzettend goed bij mannen. De Chloé by Chloé is over het algemeen een sterk luchtje. Je hoeft dus maar 1 keer te sprayen en je blijft het heel de dag lekker ruiken.

Chloé by Chloé - damesparfum

6. Giorgio Armani Acqua di Gioia

Ben je op zoek naar een geurtje dat het altijd goed doet? Dan moet je uiteraard Giorgio Armani Acqua di Gioia hebben! De prijs is goed te doen en het luchtje is ontzettend herkenbaar. Niet voor niets wordt deze parfum sinds 2010 verkocht.

Giorgio Armani Acqua di Gioia - damesparfum

5. Lancome La Vie Est Belle

In de ‘Top 10 beste vrouwen parfums volgens mannen’ mag het geurtje Lancome La Vie Est Belle uiteraard niet ontbreken. Dit luchtje doet het ontzettend goed bij de mannen en is heel herkenbaar. Met dit luchtje blijf je gegarandeerd 8 uur lang lekker ruiken. Het heeft maar liefst 3 jaar geduurd om tot de juiste samenstelling te komen.

Lancome La Vie Est Belle - damesparfum

4. Lancôme Poême

Op nummer 4 staat de klassieker Lancôme Poême. Dit luchtje valt onder de chique parfum. Sinds 1995 wordt deze parfum uitgebracht. Een grote kans dat heel veel mannen dit luchtje herkennen. Deze geur doet het altijd goed op speciale gelegenheden.

Lancôme Poême - damesparfum

3. Hugo Boss Femme

In de top 3 mag natuurlijk Hugo Boss Femme niet ontbreken. ard thuis hebben staan. Het is een relatief goedkope damesparfum welke de meeste vrouwen standaard thuis hebben staan. Dit geurtje is overigens relatief goedkoop, dus zeker de moeite waard.

Hugo Boss Femme - damesparfum

2. Cacharel Noa

Op nummer 2 staat Cacharel Noa. Dit is echt een tijdloze geur die het ontzettend goed doet bij de heren. De meeste vrouwen zijn er wel mee bekend en mag niet ontbreken in je collectie. Het is niet voor niets een van de meest verkochte damesparfums. Het is vooral een zachte en specifieke geur.

Cacharel Noa - damesgeur

1. Paco Rabanne Lady Million

Op de absolute nummer 1 positie staat de damesparfum Paco Rabanne Lady Million. Dit is een verslavend geurtje die niet zomaar van het lijstje ‘Top 10 damesparfum volgens mannen’ zal verdwijnen.

Het luchtje blijft ontzettend lang hangen en heeft een perfecte combinatie van ingrediënten, waardoor de geur niet te zoet, niet te kruidig en niet te sterk is. Dit vinden mannen de beste damesparfum. Een echte aanrader!

Paco Rabanne Lady Million - damesparfum

Veelgestelde vragen over damesparfum

Waar moet je parfum sprayen?

Spray parfum op de wat warmere plekjes (pulse points). Parfum heeft namelijk warmte nodig om te kunnen verdampen. Denk aan de bekende plekjes als in je nek en hals, op je polsen en achter je oren.

Wat zijn pulse points?

Pulse points zijn plekken waar je aderen dichter bij de huid liggen. Hierdoor kan een parfum beter verdampen en komt het beter tot zijn recht.

Wat gebeurt er als je parfum schudt?

Bij het schudden van een flesje parfum of eau de cologne verandert de chemie en kan je de geur verpesten. Je zult het misschien niet meten merken, maar de kwaliteit van de geur zal mettertijd steeds slechter worden.

Heeft parfum een houdbaarheidsdatum?

Ja, ook parfum heeft een houdbaarheidsdatum. Na het openen van een flesje parfum kan je het vaak 3 tot 5 jaar bewaren. Check altijd het flesje voor de houdbaarheidsdatum.

Zijn duurdere parfums ook altijd beter?

Duurdere parfums zijn niet per definitie beter dan goedkopere geurtjes. Het verschil in prijs komt vaak door de type parfum, merk en ingrediënten. Let niet zozeer op de prijs van een parfum, maar kies een luchtje dat echt bij je past.

Hoeveel luchtjes kan je tegelijk testen?

Je kan niet meer dan 3 luchtjes tegelijk testen. Als je te veel geurtjes in een korte periode ruikt, raakt je reuk verward en kan je een luchtje niet meer goed beoordelen op zijn daadwerkelijke geur.

Het kan overigens lastig zijn om de juiste parfum vinden. Probeer altijd diverse luchtjes en kijk wat het met je doet. Iedere geur reageert weer anders op elk lichaam. Houd daar rekening mee.

Hoe test ik parfum op de juiste manier?

Spray wat parfum op je pols. Alleen ruiken aan het flesje is niet voldoende. Zo komt parfum pas echt tot leven als het op je huid zit. Na het sprayen wacht je even 15 seconden, zodat de geur tijd heeft om op te bloeien.