Ben je op zoek naar de baktijden en de bijhorende temperatuur voor jouw gerecht? Wij hebben (bijna) alle gerechten in een handige tabel voor je verzameld. Zo kun je alles gemakkelijk opzoeken.
De baktijden en temperaturen zijn richtlijnen en kunnen per type Airfryer en het soort product iets verschillen. Probeer geregeld de Airfryer even te checken en het mandje te schudden, zodat alle kanten voldoende worden verwarmd.
Zorg altijd dat je Airfryer voorverwarmd en laat altijd wat ruimte in het mandje over. Bekijk hier meer tips voor een Airfryer.
Alvast eetsmakelijk!
Baktijden en temperatuurlijst voor de Airfryer
Gerecht in de Airfryer | Temperatuur | Baktijd |
---|---|---|
Aardappel dobbelsteentjes | 200°C | 12 minuten |
Aardappelblokjes | 200°C | 6 minuten |
Aardappelblokjes, vers, niet voorgebakken | 180°C | 8 minuten |
Aardappelbolletjes | 200°C | 10 minuten |
Aardappelbolletjes | 180°C | 8 minuten |
Aardappeldobbelsteentjes | 200°C | 12 minuten |
Aardappelgratin | 200ºC | 14 minuten |
Aardappelgratin | 180°C | 13 minuten |
Aardappelkrieltjes | 200°C | 14 minuten |
Aardappelkroketjes | 200°C | 13 minuten |
Aardappelkroketjes | 180°C | 12 minuten |
Aardappelnootjes | 200ºC | 10 minuten |
Aardappelpartjes | 200ºC | 13 minuten |
Aardappelpureetoefjes | 190°C | 15 minuten |
Aardappelrösti | 200°C | 14 minuten |
Aardappels (poffen) | 200°C | 30 minuten |
Aardappelschijfjes | 200°C | 12 minuten |
Aardappelschotel Grieks | 180°C | 8 minuten |
Aardappelschotel Hollands | 180°C | 10 minuten |
Aardappelschotel Spaans | 180°C | 9 minuten |
Aardappelwafels (Waffle fries) | 200ºC | 12 minuten |
Aardappelwafeltjes | 200°C | 13 minuten |
Aardappelwedges | 180°C | 11 minuten |
Afbakkaiserbroodjes | 160ºC | 5 minuten |
Afbakworstenbroodjes | 160ºC | 6 minuten |
Ananas | 200ºC | 12 minuten |
Appelbeignets, voorgebakken | 200°C | 8 minuten |
Appelini's | 200ºC | 10 minuten |
Appelstukjes met kaneelsuiker | 180°C | 7 minuten |
Aviko gekruid, blokjes met knoflook, basilicum en peterselie | 180°C | 10 minuten |
Aviko gekruid, partjes met milde chili kruiden | 180°C | 10 minuten |
Avocado, opgerold in ontbijtspek | 180°C | 6 minuten |
Bamischijf | 200ºC | 11 minuten |
Bamischijf | 180ºC | 10 minuten |
Banaan | 200°C | 7 minuten |
Banaan in bladerdeeg | 200°C | 8 minuten |
Belgische Friet | 200ºC | 14 minuten |
Berenhap | 180°C | 10 minuten |
Biefstuk (Medium) | 200ºC | 8 minuten |
Biefstuk (Rare) | 180°C | 6 minuten |
Biefstuk (Well-done) | 180°C | 10 minuten |
Biefstuk van de haas | 200°C | 5 minuten |
Biscuitmix | 150°C | 17 minuten |
Bistro Aardappelbolletjes | 180°C | 8 minuten |
Bistro Bagette | 190ºC | 7 minuten |
Bistro Oven kroketjes | 200°C | 12 minuten |
Bistro Pom'duchesse | 200°C | 11 minuten |
Blinde vink | 180ºC | 15 minuten |
Bloedworst | 180ºC | 10 minuten |
Bloemkoolroosjes | 200ºC | 15 minuten |
Boeren brood | 160°C | 25 minuten |
Boerenkipfilet met spek | 180ºC | 20 minuten |
Boomstammetjes | 180°C | 15 minuten |
Boontjes met boursin cuisine | 180°C | 6 minuten |
Braadworst | 180ºC | 12 minuten |
Broodje Bapao | 200°C | 7 minuten |
Broodje Bapao | 170°C | 10 minuten |
Broodje rookworst | 160°C | 4 minuten |
Brownies | 160°C | 23 minuten |
Brownies Choco | 160°C | 27 minuten |
Bruin brood | 160°C | 20 minuten |
Cake | 150°C | 50 minuten |
Calamares | 160°C | 10 minuten |
Calzini | 180°C | 5 minuten |
Carrero | 200ºC | 9 minuten |
Cervela (lookworst) | 180°C | 10 minuten |
Champignons | 180°C | 4 minuten |
Chick-Ins Mozzarella Basilicum | 200ºC | 7 minuten |
Chick-Ins Saté | 200ºC | 7 minuten |
Chick-Ins Sweet Chili | 200ºC | 7 minuten |
Chickenwings | 200°C | 10 minuten |
Churros | 180°C | 12 minuten |
Coquilles | 180°C | 12 minuten |
Cordon blue | 180°C | 10 minuten |
Corn kipsticks | 200ºC | 8 minuten |
Country Potatoes | 200°C | 12 minuten |
Courgette | 200°C | 8 minuten |
Creme brulee | 180°C | 5 minuten |
Cripsino's | 180ºC | 16 minuten |
Curryworst | 180°C | 10 minuten |
Diablo's | 180ºC | 9 minuten |
Dim sum | 200°C | 12 minuten |
Drumsticks (voorgebakken) | 200°C | 8 minuten |
Duitse biefstuk (medium) | 180°C | 8 minuten |
Escargots | 180°C | 13 minuten |
Fish and Chips | 180ºC | 18 minuten |
Franse Frites | 180°C | 12 minuten |
Friet | 180ºC | 15 minuten |
Friet | 200ºC | 10 minuten |
Friet brede snit | 180ºC | 10 minuten |
Friet van het Huis Oma's smulfriet | 180°C | 13 minuten |
Friet van het Huis Opa's Friet met Schil | 200°C | 10 minuten |
Friet van het Huis Vlaamse friet | 180°C | 15 minuten |
Frikandel | 200ºC | 11 minuten |
Garnaalkroketten | 200°C | 8 minuten |
Garnalen | 180ºC | 8 minuten |
Gebakken kibbeling | 200ºC | 7 minuten |
Gebakken lekkerbekjes opwarmen | 150ºC | 5 minuten |
Gedroogde ongebakken kroepoek | 180ºC | 3 minuten |
Gehaktballetjes | 200°C | 3 minuten |
Gehaktballetjes (Köttbullar) | 180°C | 7 minuten |
Gehaktschnitzel | 180ºC | 10 minuten |
Geitenkaas met spek rond | 180°C | 3 minuten |
Gemixte hapjes klassiek | 200°C | 7 minuten |
Gepaneerde mossels | 200ºC | 9 minuten |
Geroosterde paprika | 200°C | 13 minuten |
Grillburger rund | 180°C | 6 minuten |
Groene asperges | 200°C | 4 minuten |
Groentebitterbal | 200ºC | 6 minuten |
Groenteblokjes | 200ºC | 6 minuten |
Groentefriet | 200ºC | 11 minuten |
Groentekroket | 200ºC | 10 minuten |
Groentetriangels | 180°C | 12 minuten |
Gyrosspies | 180ºC | 8 minuten |
Haaskarbonade | 200°C | 8 minuten |
Hamburgers | 200ºC | 8 minuten |
Hamlappen | 170ºC | 8 minuten |
Happas (alle soorten) | 200°C | 7 minuten |
Hemels gebak | 160ºC | 30 minuten |
Hollandse Aardappelschotel | 180°C | 10 minuten |
Homemade cake | 140ºC | 60 minuten |
Ierse steak (Medium) | 200ºC | 5 minuten |
Inktvisringen | 180°C | 6 minuten |
Kaaskroketten | 180°C | 12 minuten |
Kaasschnitzel | 170ºC | 7 minuten |
Kaassoufle's | 200°C | 8 minuten |
Kaasstengels | 200°C | 4 minuten |
Kalfskroketten | 200ºC | 15 minuten |
Kant-en-klaar poffertjes | 180ºC | 4 minuten |
Kibbeling | 150°C | 6 minuten |
Kikkererwten roosteren | 190°C | 25 minuten |
Kip | 180ºC | 32 minuten |
Kip minispiesjes | 200ºC | 3 minuten |
Kip-champignon schnitzel | 180°C | 8 minuten |
Kipburger | 200ºC | 6 minuten |
Kipfilethaasjes | 200°C | 10 minuten |
Kipfingers | 200ºC | 5 minuten |
Kipkorn | 200ºC | 8 minuten |
Kipnuggets | 200ºC | 8 minuten |
Kippenbil | 200ºC | 25 minuten |
Kippenbraadworst | 180ºC | 8 minuten |
Kippenlevertjes omwikkeld met katenspek | 180ºC | 12 minuten |
Kippenspareribs | 180°C | 20 minuten |
Kipschnitzel krokant | 180ºC | 10 minuten |
Kipschnitzels | 180ºC | 11 minuten |
Kleine appeltaartjes | 155°C | 17 minuten |
Knoflookbroodjes | 160°C | 4 minuten |
Knolselderijfrietjes | 190ºC | 15 minuten |
Koolvis | 180°C | 15 minuten |
Krabkroketjes | 180ºC | 8 minuten |
Krabkroketten | 180°C | 8 minuten |
Krieltjes | 180ºC | 10 minuten |
Kroepoek | 180°C | 3 minuten |
Krokandel kip | 180ºC | 13 minuten |
Kroketburger | 200ºC | 8 minuten |
Kroketten | 180ºC | 10 minuten |
Kruidcake | 145ºC | 35 minuten |
Lamshaasje | 180°C | 8 minuten |
Lamskotelet | 180°C | 7 minuten |
Lamsspiesjes knoflook | 180ºC | 12 minuten |
Lasagnette | 160°C | 22 minuten |
Lekkerbekjes | 180ºC | 15 minuten |
Loempia Groenten | 200ºC | 17 minuten |
Loempia Kip & Ham | 200ºC | 17 minuten |
Loempia Oriëntal | 200ºC | 17 minuten |
Meergranen brood | 160°C | 25 minuten |
Mexicano | 200°C | 8 minuten |
Milanoslof | 200ºC | 4 minuten |
Milner | 180°C | 10 minuten |
Mini appeltaartjes | 180°C | 8 minuten |
Mini cakes | 165°C | 15 minuten |
Mini diepvrieskroketten | 180°C | 10 minuten |
Mini frikandel | 200°C | 8 minuten |
Mini Kipkorn | 200ºC | 6 minuten |
Mini Pizza Baguette | 160ºC | 10 minuten |
Mini Pizza Formagi | 190ºC | 6 minuten |
Mini Pizza Quiche | 170ºC | 15 minuten |
Minute steaks | 200ºC | 3 minuten |
Muffins | 180ºC | 12 minuten |
Oesterzwammen | 180°C | 3 minuten |
Oma's opbak aardappeltjes | 190°C | 15 minuten |
Omelet | 150°C | 15 minuten |
Original piccolini's Hawaii | 180°C | 6 minuten |
Original piccolini's mozzarella | 180°C | 6 minuten |
Original Piccolini's Prosciutto | 180°C | 6 minuten |
Original piccolini's Salame | 180°C | 6 minuten |
Original Piccolinis 3 formaggi | 180°C | 6 minuten |
Oven Goudse Kaassouffle | 200°C | 8 minuten |
Oven rundvleesbitterbal | 200ºC | 9 minuten |
Oven-bamischijf | 200°C | 8 minuten |
Oven-gemixte hapjes | 200°C | 6 minuten |
Oven-kaas grand | 200°C | 9 minuten |
Oven-kaashapjes Camembert | 200°C | 6 minuten |
Oven-kaashapjes met Cheddar | 200°C | 6 minuten |
Oven-kalfsvleescroquet | 200°C | 10 minuten |
Oven-kiphapjes Italiaans | 200°C | 6 minuten |
Oven-kiphapjes met kerriesaus | 200°C | 6 minuten |
Oven-kiphapjes met naturel | 200°C | 6 minuten |
Oven-kiphapjes met satésaus | 200°C | 6 minuten |
Oven-kipsticks | 200°C | 8 minuten |
Ovenbitterballen | 200°C | 8 minuten |
Ovencroquetten | 200°C | 10 minuten |
Ovenfriet | 200ºC | 18 minuten |
Ovenfrikandel | 200ºC | 6 minuten |
Ovenkroket | 200ºC | 13 minuten |
Ovenlasagne | 180°C | 10 minuten |
Pangasiusfilet | 180ºC | 9 minuten |
Panini | 180°C | 5 minuten |
Paprika | 180ºC | 12 minuten |
Partysnacks | 180°C | 8 minuten |
Pastinaak (in frietvorm) | 180°C | 15 minuten |
Pastinaakfrietjes | 190ºC | 15 minuten |
Peultjes | 200ºC | 5 minuten |
Pijnboompitten | 160ºC | 3 minuten |
Pikanto | 200ºC | 8 minuten |
Pitabroodje | 180°C | 7 minuten |
Pizzabroodje | 200ºC | 10 minuten |
Pommes Duchesse | 190ºC | 8 minuten |
Pommes frites | 180°C | 12 minuten |
Quiche Loraine | 180°C | 15 minuten |
Ras patat Original | 180°C | 8 minuten |
Ravioli | 190°C | 8 minuten |
Ribbel Friet | 200ºC | 15 minuten |
Ribeye | 180°C | 6 minuten |
Ribkarbonade | 180ºC | 12 minuten |
Rookworst | 150°C | 4 minuten |
Rosevaltkrieltjes | 180ºC | 14 minuten |
Rösti mini | 200°C | 12 minuten |
Rösti rondjes bacon en ui | 180°C | 12 minuten |
Rösti rondjes naturel | 200°C | 12 minuten |
Rundergehakt | 200°C | 9 minuten |
Rundersaucijsjes | 180°C | 11 minuten |
Rundervink | 180°C | 15 minuten |
Rundvleesbitterbal | 200ºC | 7 minuten |
Rundvleeskroket | 200ºC | 11 minuten |
Rundvleeskroket Xtra | 200ºC | 11 minuten |
Satéschnitzel | 180°C | 12 minuten |
Saucijzenbroodje | 200ºC | 5 minuten |
Saucijzenbroodje rundvlees | 180ºC | 8 minuten |
Scampi's | 180°C | 6 minuten |
Schouderkarbonade | 180ºC | 12 minuten |
Scones | 160°C | 23 minuten |
Shoarma | 180ºC | 10 minuten |
Siciliaanse worstjes | 180°C | 10 minuten |
Spaanse partjes | 200ºC | 12 minuten |
Spareribs (voorgegaard) | 200°C | 6 minuten |
Speklapjes | 180ºC | 15 minuten |
Spruitjes | 200ºC | 15 minuten |
Sugarsnaps | 200°C | 5 minuten |
Supercrunch Franse frites | 180°C | 10 minuten |
Supercrunch Hollandse frites | 200°C | 14 minuten |
Supercrunch Kreukelfrieten | 180°C | 12 minuten |
Supercrunch Ovenfrites | 180°C | 14 minuten |
Tamme kastanjes | 200°C | 12 minuten |
Tartaartje | 200°C | 8 minuten |
Tofublokjes | 170ºC | 7 minuten |
Tomaten (poffen) | 180°C | 6 minuten |
Tosti | 200°C | 5 minuten |
Tosti ham/kaas | 200ºC | 5 minuten |
Uienringen | 180°C | 14 minuten |
Uit eten bij je thuis Mini gratins met rösti en kaas | 180°C | 15 minuten |
Varkensbrochette | 200ºC | 7 minuten |
Varkenshaas | 200°C | 20 minuten |
Varkensoester | 180°C | 10 minuten |
Varkensribstuk piri piri | 180ºC | 15 minuten |
Verse friet | 180ºC | 26 minuten |
Verwen Muffins | 160ºC | 15 minuten |
Viandel | 200ºC | 8 minuten |
Visschnitzel | 180ºC | 6 minuten |
Vissticks | 200ºC | 6 minuten |
Vulcano | 200ºC | 8 minuten |
Waldkorn brood | 160°C | 20 minuten |
Wienerschnitzel | 180°C | 10 minuten |
Wit brood | 160°C | 20 minuten |
Witlof (rauw) | 190°C | 10 minuten |
Witlof met ham en kaas | 180°C | 15 minuten |
Wolkencake | 160ºC | 20 minuten |
Zalm | 180ºC | 15 minuten |
Zalm (diepvries) | 190ºC | 7 minuten |
Zandkoekjes | 180°C | 8 minuten |
Zeewolf | 180°C | 12 minuten |
Zoete aardappel blokjes | 180°C | 8 minuten |
Zoete paprika | 180°C | 10 minuten |
Zuurkoolkroketten | 200ºC | 12 minuten |
Tips voor het gebruik van een Airfryer
Ik gebruik al jaren de Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90. Wat een wereld ging er voor mij open! Je hebt ontzettend veel mogelijkheden met een Airfryer.
Ongeveer 80% van de gerechten in het overzicht van ‘Baktijden en temperatuurlijst voor de Airfryer‘ heb ik zelf geprobeerd.
Hieronder heb ik nog een aantal handige tips voor je verzameld!
- Airfryer baktijden omrekenen. Soms koop je producten waar geen temperatuur en baktijd van een Airfryer op staat. Erg vervelend. Je kunt gelukkig de baktijd voor de Airfryer gemakkelijk zelf omrekenen. Het gaat om producten die eigenlijk voor de (hetelucht) oven bedoeld zijn. Wat moet je doen? Temperatuur: haal ongeveer 20 graden van de aangegeven temperatuur af. Baktijd: haal ongeveer een derde van de baktijd af. You are good to go!
- Olie sprayer. Veel mensen gebruiken olie in de Airfryer om het eten bruin en krokant te krijgen. Mijn advies is om een olie sprayer te gebruiken, zodat je minder olie verspilt en de olie gelijkmatig kan verdelen. Ik gebruik deze olie sprayer sinds een jaar.
- Gebruik geen vol mandje. Ik weet het.. Het is zeer verleidelijk om het mandje helemaal vol te gooien. Maar hierdoor vergroot je de kans dat het eten niet goed aan alle kanten verwarmd wordt. Tevens ben je veel langer bezig. Zorg dus dat je nog wat ruimte over laat.
- Schud het mandje. Zorg ervoor dat je het eten af en toe omdraait, zoals je dat normaal gesproken ook doet. Hierdoor weet je zeker dat het eten aan alle kanten verwarmd wordt.
- Gebruik water op de bodem. Als je vettig voedsel bereidt in de Airfryer, gooi dan van te voren ongeveer 2 eetlepels water op de bodem van het mandje. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je witte rook uit de Airfryer ziet komen.
- Baktijd van een Airfryer. Geen enkel apparaat is precies hetzelfde gekalibreerd of heeft dezelfde wattage. Er zijn eigenlijk best veel factoren van invloed op de baktijden. De baktijden en temperatuurlijst in dit artikel zijn dan ook richtlijnen. Controleer dus geregeld het eten door het laadje open te trekken. Houd altijd een marge van 2 – 5 minuten verschil aan.
Waar kan je een goede Airfryeren kopen?
Ben je nog niet in bezit van een Airfryer? Bij bol.com kun je ze snel en gemakkelijk bestellen. Ik heb de beste 3 Airfryers voor je opgezocht. Als je met minimaal 2 personen bent, raad ik je altijd aan om voor minimaal een XL-variant te gaan.